Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στη θέση «Κοκόσι»… αξίας 3 εκατ. ευρώ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και υπέγραψε πλέον σύμβαση κατασκευής για το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 – 2022» με προϋπολογιστικό κόστος 3.000.000 ευρώ.

Βασικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η αντιμετώπιση καταπτώσεων και κατολισθήσεων επί της Επαρχιακής Οδού Μουρίκι – Λουκίσια – Χάλια, στη θέση «Κοκόσι» και σε μήκος περίπου 400 μέτρων.

Προβλέπονται μεταξύ άλλων οι ακόλουθες εργασίες:

-Διαμόρφωση των ανάντη πρανών (κατασκευή αναβαθμών) στη θέση «Κοκόσι» προς αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.

-Άρση καταπτώσεων, καθαρισμός και επένδυση τάφρων.

-Καθαίρεση και επανατοποθέτηση υφιστάμενων φραχτών και μεταλλικών πλεγμάτων ανάσχεσης βραχοπτώσεων.

-Τοποθέτηση νέων φραχτών και μεταλλικών πλεγμάτων ανάσχεσης βραχοπτώσεων.

-Εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων (επούλωση λάκκων) και ασφαλτόστρωση.

-Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και κατασκευή οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να δώσουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδώνας. Συμβασιοποιήσαμε και υλοποιούμε έργο προϋπολογισμού 3.000.000 με στόχο την αντιμετώπιση καταπτώσεων και κατολισθήσεων στη θέση «Κοκόσι». Παρεμβαίνουμε στην πλαγιά για τη δημιουργία αναβαθμών και παράλληλα τοποθετούμε νέα μεταλλικά πλέγματα ανάσχεσης βραχοπτώσεων για την οδική ασφάλεια σε έναν δρόμο με ιδιαίτερα μεγάλη διέλευση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Προχωρούμε στη σημαντικότερη φάση των παρεμβάσεων εκείνων που θα επιτρέψουν την ανάσχεση της επικινδυνότητας κατολισθητικών φαινομένων στο Κοκόσι.  Η προσπάθεια μας διαρκής και συνειδητή για τη θωράκιση και αναβάθμιση του οδικού μας δικτύου από άκρη σε άκρη της Π.Ε. Εύβοιας».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τη Περιφέρεια στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα