Περιφέρεια Πελοποννήσου: 771.776 ευρώ για προμήθεια – εγκατάσταση υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας

Στην υπογραφή σύμβασης ύψους 771.776 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου προέβη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Οπως σημείωσε Π. Νίκας μετά την υπογραφή της σύμβασης, “το έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και η Περιφέρεια είναι -και θα συνεχίσει να είναι- αρωγός με όποιον τρόπο μπορεί στην προσπάθεια που καταβάλλει για την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών”.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, θα γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση 63 ανοιχτών μεταλλικών υδατοδεξαμενών, χωρητικότητας 40, 100 και 300 κυβικών μέτρων. Πρόκειται, ειδικότερα, για προκατασκευασμένες μεταλλικές δεξαμενές πυροπροστασίας ανοικτού τύπου – κατάλληλες για λήψη νερού από εναέρια και επίγεια μέσα– με στόχο την ενίσχυση της πυροπροστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι οι εν λόγω δεξαμενές –27 των 40 κυβικών μέτρων, 31 των 100 κ.μ. και 5 των 300 κ.μ.- θα τοποθετηθούν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε επιλεγμένες θέσεις που έχει προτείνει τριμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Η πρώτη χωροθέτηση θα γίνει εντός 15 ημερών, ενώ το σύνολο του έργου θα έχει ολοκληρωθεί σε 4 μήνες.

Ειδικότερα, από 14 υδατοδεξαμενές θα τοποθετηθούν σε Κορινθία και Μεσσηνία, από 12 σε Αρκαδία και Λακωνία και 11 στην Αργολίδα, ως εξής:

– στην Π.Ε. Αργολίδας 5 δεξαμενές χωρητικότητας 40 κ.μ., 5 χωρητικότητας 100 κ.μ. και 1 χωρητικότητας 300 κ.μ.

– στην Π.Ε. Αρκαδίας 5 δεξαμενές χωρητικότητας 40 κ.μ., 6 χωρητικότητας 100 κ.μ. και 1 χωρητικότητας 300 κ.μ.

– στην Π.Ε. Κορινθίας 6 δεξαμενές χωρητικότητας 40 κ.μ., 7 χωρητικότητας 100 κ.μ. και 1 χωρητικότητας 300 κ.μ.

– στην Π.Ε. Λακωνίας 5 δεξαμενές χωρητικότητας 40 κ.μ., 6 χωρητικότητας 100 κ.μ. και 1 χωρητικότητας 300 κ.μ.

– στην Π.Ε. Μεσσηνίας 6 δεξαμενές χωρητικότητας 40 κ.μ., 7 χωρητικότητας 100 κ.μ. και 1 χωρητικότητας 300 κ.μ.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας πύραρχος Κώστας Γόντικας και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα