Περιφέρεια Πελοποννήσου: Έργα και συμβάσεις – Προσεχώς αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου

Αναφορά στα σημαντικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αργολίδα που είτε ήδη εξελίσσονται, είτε ξεκινά σύντομα η κατασκευή τους, έκανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τη Δευτέρα 3 Απριλίου, σε δηλώσεις του στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα ο περιφερειάρχης επισήμανε την υπογραφή το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου στο Ναύπλιο, στο Βουλευτικό, στις 12 το μεσημέρι, της ΣΔΙΤ – μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου – για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου, παρουσία και του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Η εν λόγω ΣΔΙΤ -η πρώτη στην Ελλάδα που αφορά σε μαρίνα – περιλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί στο Ναύπλιο και η σύμβαση για το προϋπολογισμού 38.024.193,55 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 “Μορέας”, με επιδίωξη η εγκατάσταση του εργολάβου να γίνει πριν το Πάσχα.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΗΡΑΣ – ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ηρας – Κουρτακιου (δυτικός τομέας), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 170.000 ευρώ. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, είναι 9 μήνες.

Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη με την διοίκηση του ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον εν λόγω οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης.

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία, εκτός υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε., συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία έργων και μελετών στην Π.Ε. Αργολίδας, μεταξύ των οποίων το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας η μελέτη του οποίου θα επικαιροποιηθεί προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Επίσης – με τη συμμετοχή και του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου – εξετάστηκε το ολοκληρωμένο κατά 85% έργο της αποχέτευσης σε Κρανίδι και Πόρτο Χέλι, ο εργολάβος του οποίου κηρύχθηκε έκπτωτος. Αποφασίστηκε ότι για το υπολειπόμενο 15% του εν λόγω έργου θα γίνει άμεσα νέα μελέτη και επαναδημοπράτηση.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, είχε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, συνάντηση με την διοίκηση του Παναργειακού ΑΠΟ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα