Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας μέσω του (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στον Πηνειό ποταμό στην Επαρχιακή οδό Αμαλιάδα-Ρουπάκι-Αγία Μαύρα-Ανδραβίδα Π.Ε. Ηλείας»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΡΟΥΠΑΚΙ -ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ –ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ»

Ο Επαρχιακός δρόμος (αριθ. 28) Αμαλιάδα –Ρουπάκι –Ανδραβίδα δια Αγίας Μαύρας και Σταφιδοκάμπου μετά την Τ.Κ Αγίας Μαύρας διέρχεται πάνω από τον Πηνειό ποταμό με στενή μεταλλική γέφυρα τύπου Μπέλλευ (στρατιωτική). Η γέφυρα αυτή έχει κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και εξυπηρετούσε τις ανάγκες της εποχής όσον αφορά την κυκλοφορία και τα φορτία της εποχής. Ο αναφερόμενος δρόμος έχει πολύ μεγάλη κυκλοφορία κυρίως από βαριά αγροτικά μηχανήματα σε μια περιοχή που διαθέτει επίσης πολλά εργοστάσια συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Η κυκλοφορία οχημάτων έχει επίσης αυξηθεί μετά την πρόσφατη ασφαλτόστρωση του δρόμου από Σταφιδόκαμπο μέχρι Αγία Μαύρα και Τραγανό. Σχετικά έχουν υποβληθεί και διαμαρτυρίες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τραγανού, την Τ.Κ Αγίας Μαύρας και το ΚΤΕΛ ν. Ηλείας. Λόγω των παραπάνω σημαντικών προβλημάτων και της παλαιότητας της γέφυρας που την καθιστούν μη ασφαλή από στατικής επάρκειας επιβάλλεται η κατασκευή νέας γέφυρας ανοίγματος τουλάχιστον 60μ με αναγκαίο πλάτος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές για την συγκεκριμένη κατηγορία του δρόμου.Η χάραξη της νέας γέφυρας θα γίνει κατάντη της υφιστάμενης γέφυρας επειδή προσαρμόζεται καλύτερα οριζοντιογραφικά στον υπάρχοντα δρόμο.

Μεταφόρτωση συνημμένων: 

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα