Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζεται το έργο αντικατάστασης λαμπτήρων οδοφωτισμού αξίας 36.9 εκ. ευρώ

Με ταχύς ρυθμούς, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στον χώρο της ενέργειας, προχωρούν από την Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών ηλεκτροβόρων λαμπτήρων οδοφωτισμού με σύγχρονους και οικονομικότερους.

Με δεδομένο ότι η εναρμόνιση στο νέο περιβάλλον, για την κάλυψη των αναγκών με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία, έχει οδηγήσει και την Περιφέρεια σε δράσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αντικατασταθεί, σχεδόν, το 85% του συνόλου των λαμπτήρων στους στύλους οδοφωτισμού με σύγχρονους χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης λαμπτήρες led.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση σε όλους τους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής, όσο και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο των εθνικών οδών Αθηνών Κορίνθου, Αθηνών Λαμίας και Αττικής οδού.

Το έργο, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής και αφορά την τοποθέτηση 23.790 φωτιστικών LED, συνολικού προϋπολογισμού 36.9 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2021.

Τα νέα φωτιστικά, υπολογίζεται ότι θα πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 70% σε σχέση με τα παλαιότερα, καθώς είναι τηλεδιαχειριζόμενα και μάλιστα με δυνατότητα προσαρμογής της ενέργειας που καταναλώνεται.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του έργου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ολοκληρώνεται ένας στρατηγικός στόχος που θα αποδώσει στους πολίτες ένα ασφαλές αλλά και ένα ενεργειακά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα