Περιφέρειας Θεσσαλίας: Πάρκο αθλητικών δραστηριοτήτων αποκτά η Φήκη με χρηματοδότηση από το Leader 2014 -2020

Νέο πάρκο αθλητικών δραστηριοτήτων αποκτά το επόμενο διάστημα η Φήκη Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού ένταξης  300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πύλης.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ  που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  χρηματοδοτούμε την κατασκευή μιας νέας σύγχρονης υποδομής που δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς άθλησης και αναψυχής για τους ανθρώπους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Θέλουμε ο αθλητισμός να μπει στην καθημερινότητα των ανθρώπων κάθε ηλικίας. Αλλάζουμε την αισθητική εικόνα στην περιοχή, και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο αθλητικό πάρκο

Το έργο αφορά στη δημιουργία πάρκου αθλητικών δραστηριοτήτων σε  δημοτική έκταση και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Φήκης και Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων. Το συνολικό εμβαδό του πάρκου θα είναι 9.948,28 τ.μ.

Το πάρκο περιλαμβάνει:

  • ένα  (1) περιφραγμένο γηπέδου ποδοσφαίρου 8Χ8 διαστάσεων 60×30.
  • ένα (1) γηπέδου μπάσκετ διαστάσεων 32×19 μ. και με  αγωνιστικό χώρο 28×15μ.
  • διάδρομο πεζοπορίας μήκους 400μ και πλάτους 3μ. κατασκευασμένο από κοκκώδες συμπυκνωμένο υλικό πάχους 0,30μ.
  • ξύλινο περίπτερο με εσωτερικό WC, διαστάσεων 3χ6μ. και εμβαδόν 18μ2. και πλακόστρωτο περιβάλλον χώρο με πλάκες Άρτας εμβαδού περίπου 40μ2., που θα χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα