Παρών ο Δρ. Ανδρέας Στοϊμενίδης στη Θερινή Σύνοδο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

O πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ, Δρ. Ανδρέας Στοϊμενίδης, εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ ως γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ), παρουσίασε στη Θερινή Σύνοδο ΥΑΕ της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), την κατάσταση στα θέματα ΥΑΕ στην Ελλάδα, τις καταστροφικές συνέπειες με τις συνεχείς απώλειες ζωής εργαζομένων, της μη εναρμόνισης της χώρας μας με την σύμβαση 155 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και ανέπτυξε τις πλήρεις προτάσεις της Συνομοσπονδίας.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Γραμματέα του ETUC, Claes Mikael Stahl. Ο αναπληρωτής γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) συν. Owen Tudor (φώτο) που συμμετείχε στο σχετικό πάνελ, ζήτησε θορυβημένος συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της Συνόδου, ειδικά για το ελληνικό ζήτημα. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε σειρά δράσεων στην χώρα μας, με την παρουσία του, εντός του έτους. Η κύρωση της σύμβασης 155 της ΔΟΕ για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, θεωρείται ότι υπηρετεί θεμελιωδώς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα