Παρουσίαση του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων έργων Νομού Λασιθίου

Από τον πρόεδρο του ΣΕΔΕ Λασιθίου Ντίνου Κατσιδονιωτάκη

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_111 της ΠΕΣΕΔΕ

Ντίνος Κατσιδονιωτάκης, Πρόεδρος του ΣΕΔΕ Λασιθίου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύνδεσμος μας φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον κλάδο των δημοσίων έργων προσφέροντας στην ανάπτυξη των τεχνικών έργων του νομού Λασιθίου. Οφείλω να αναφερθώ στους πρωτεργάτες αυτού του Συνδέσμου, που πρόσφεραν τότε ακούραστα τις υπηρεσίες τους και τις εμπειρίες τους για να πάρει «σάρκα και οστά» ο σύνδεσμος αυτός, που καλούμαστε εμείς σήμερα να τον υπηρετήσουμε και να τον διατηρήσουμε στο επίπεδο που του αρμόζει, σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας μακριά από κάθε είδους κέντρα.

Πρωτεργάτες λοιπόν αυτού του συνδέσμου ήταν οι σήμερα εκλιπόντες:

  1. Γιακουμάκης Γιώργος
  2. Καραβαλάκης Νίκος
  3. Μήλας Βασίλης
  4. Δαουράκης Νίκος

Η επιστολή λοιπόν αυτή σήμερα αποτελεί κι ένα μνημόσυνο στους παραπάνω συναδέλφους, στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη του Συνδέσμου μας.

ΔΡΑΣΗ

Η συνδικαλιστική μας δράση ήταν και είναι πολύ έντονη όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα με τη συμμετοχή όλων των μελών του Συνδέσμου. Από το 2014 ο Σύνδεσμος μας κατάφερε να έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ, επεκτείνοντας έτσι τη δράση του σε πανελλήνιο επίπεδο.

Έτσι φέτος, εν ετει 2018, αναλαμβάνει υπεύθυνα τη διοργάνωση του 74ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΣΕΔΕ στην Ιεράπετρα, και το ολοκληρώνει με επιτυχία. Πέραν όμως όλων των παραπάνω ο Σύνδεσμος νομού Λασιθίου, τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έπληξε τον τεχνικό κλάδο, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δίνει λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργολήπτες, και να ξεπερνά τα εμπόδια κατά το δυνατόν. Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε  όπως η περικοπή των δημοσίων επενδύσεων, η έλλειψη ρευστότητας, οι υψηλότατες προσφερόμενες εκπτώσεις , η αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών κλπ.

Για όλα τα παραπάνω μακροχρόνια προβλήματα, ο σύνδεσμος Λασιθίου προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με την καθημερινή άψογη συνεργασία του με την ΠΕΣΕΔΕ, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των κακών συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος μας. Τα μακροχρόνια αυτά προβλήματα μέρα με τη μέρα επιδεινώνουν την κατάσταση των εργοληπτών, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο και αβεβαιότητα για την μελλοντική τους ύπαρξη.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ λοιπόν από τη σημερινή Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ από τον υπουργό κύριο Σπίρτζη να δεχτεί να συνομιλήσει επιτέλους με το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ, για να ακούσει τα προβλήματα μας και τις απόψεις μας, και να καταλάβει ότι οι μικρομεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις πρέπει να ενδυναμωθούν και να στηριχτούν από την πολιτεία, διότι ο τεχνικός κλάδος αυτός παραμένει ένας από τους βασικότερους τομείς δημιουργίας θέσεων εργασίας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρω ότι, πέραν των οποίων προβλημάτων, που δυστυχώς μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο, πρέπει να αγκαλιάσουμε και τη νέα γενιά των εργοληπτών-μηχανικών με σωστές και δίκαιες προτάσεις, γι’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύει επαγγελματικά ο κλάδος μας. Σκοπός να είναι έτοιμοι μελλοντικά να αναλάβουν και αυτοί τη σκυτάλη των συνδέσμων μας με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, που μας έχει δημιουργήσει η πολιτεία.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα