Παρουσίαση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΕΔΕ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ί. ΒΑΛΟΔΗΜΟΣ  Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΠΕΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο των κατασκευών,ως εργοδηγός σε τεχνική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και των στρατιωτικών μου υποχρεώσεών  στο Μηχανικό, ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός, συνέχισα να εργάζομαι, ως επί τόπου μηχανικός πλέον, στην ίδια εταιρεία. Το 2006 ίδρυσα την ετερόρρυθμη εταιρεία VALCONE.E, 1ης τάξης, η οποία σταδιακά εξελίχθηκε στη VALCONA.T.E.που σήμερα κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 3ης τάξης και ασχολείται κυρίως με δημόσια και ιδιωτικά έργα στο Νομό Θεσσαλονίκης. Το 2007 εξελέγην στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Θεσσαλονίκης και συνέχισα να εκλέγομαι μέχρι και το 2013. Τη διετία 2015 – 2017 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του  και από τον Απρίλιο του 2019 έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.


KΩΣΤΑΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουγιουκλής Κώστας γεννήθηκε στην Δράμα όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ από την οποία και αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 2008 εργάστηκε ως μηχανικός στις εταιρίες ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΑΕΓΕΚ ΑΕ, ARCON CONSTUCTION και STRABAG με ενδεικτικά έργα την κατασκευή του νέου 424 ΓΣΝΕ στην Θεσσαλονίκη, τον ΑΗΣ Κομοτηνής ενώ κατασκεύασε τουλάχιστον 10 υπεραγορές των εταιριών CARREFOUR και ALDI. Είναι εργολήπτης δημοσίων έργων και ιδρυτικό στέλεχος και διαχειριστής της τεχνικής εταιρίας ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ που ιδρύθηκε το 2008 (ΜΕΕΠ 2ης τάξης) με δραστηριότητα την κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Το διάστημα 2016 έως 2018 διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕ Δράμας ενώ από το 2019 έως και σήμερα είναι πρόεδρος του συνδέσμου. Επίσης εκπροσωπεί τον σύνδεσμο στο τεχνικό συμβούλιο δημοσίων έργων της Π.Ε. Δράμας.

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ  Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Αγια Βαρβάρα Αττικής το 1969 και διαμένει μόνιμα στην Κατερίνη που ειναι και ο τόπος καταγωγής του από το 1974.Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ του τμήματος Τοπογραφίας (1988-1992) Στην αρχή εργάστηκε σε γραφείο μελετών με αντικείμενο τμήματα κατασκευής της ΠΑΘΕ και τμήματα κατασκευής του νέου δικτυού ΟΣΕ (1992-1994) και στην συνεχεία σε εταιρείες κατασκευής δημοσίων έργων (1994-2000) Από το 2000 ως ατομική επιχείρηση εγγεγραμμένη στο ΜΕΕΠ δραστηριοποιείται στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Από το 2010 είναι Γραμματέας του ΣΠΕΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΠΕΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης το 1967,εισήλθα το 1986 στο ΤΕΙ Ηρακλείου στο τμήμα Μηχανολογίας από το οποίο απόκτησα το πτυχίο μου το 1994 έχοντας εκπληρώσει παράλληλα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Τα πρώτα μου ένσημα τα απέκτησα από το 1992 καθώς βρίσκομαι διαρκώς στην ενασχόληση με το επάγγελμα του Μηχανολόγου.

Έχω εκτελέσει έργα σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης τόσο ως ελεύθερος Επαγγελματίας  καθώς έχω συμμετέχει σε Κοινοπραξίες  όσο και ως εξωτερικός Συνεργάτης  σε Τεχνική Εταιρία .Έτσι έχοντας αποκτήσει πτυχίο Α2 στα Η/Μ με κύριο τρόπο σκέψης ότι η εμπειρία ενός εργολάβου δεν καταργείται καθώς το Δημόσιο οφείλει να του παρέχει όλες αυτές τις εγγυήσεις ώστε να το υπηρετεί συμμετέχοντας σε Δημοπρασίες. Βρίσκομαι στον “συνδικαλισμό”  πολλά χρόνια συμμετέχοντας στον τοπικό σύνδεσμο ΣΠΕΔΕ Ηρακλείου , συνδέσμου της ομοσπονδίας ΠΕΣΕΔΕ υπηρετώντας από διάφορες θέσεις καθώς τα μέλη του ΣΠΕΔΕΗ  με τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους. Στην ΠΕΣΕΔΕ συμμετέχω διαρκώς σε Συνέδρια από το 2007 ως σύνεδρος Ηρακλείου αφού ο κ. Μπελιμπασάκης Στέφανος ,ένας συνδικαλιστής με όραμα πίστεψε σε εμένα (και για αυτό οφείλω να τον ευχαριστήσω για άλλη μία φορά) και έτσι εισήλθα ως εκπρόσωπος Ηρακλείου στο ΔΣ της ΠΕΣΕΔΕ από το 2014.Στόχος μου είναι η εκπροσώπηση κυρίως των μικρομεσαίων εργοληπτικών   επιχειρήσεων καθώς η ΠΕΣΕΔΕ τόσο ως σύσταση όσο και ως τρόπο λειτουργίας  είναι η φωνή τους με την σύμφωνη γνώμη βέβαια των θεσμικών υπηρεσιών έτσι όπως συνέβαινε όλες αυτές τις δεκαετίες Οφείλομε να αναγνωρίσομε τις συσχετίσεις που έχουν αλλάξει  καθώς υπάρχει εναρμόνιση πλέον με τις ευρωπαϊκές οδηγίες χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα χάσομε την εμπειρία δεκαετιών που έχουμε αποκτήσει με την διαρκή ενασχόληση. Για αυτό , και προσδοκώ και σε θέσπιση Εθνικής Νομοθεσίας για έργα προϋπολογισμού κάτω του κοινοτικού ορίου (το ποσό θα πρέπει να συζητηθεί σε διαβούλευση με τα κατάλληλα όργανα)

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ Γ. Γραμματέας της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
• Γεννήθηκε στις 21/11/1958 στην Καβάλα
• Από το 1983 εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας
Δραστηριοποιείται στα
• Δημόσια έργα (ΜΕΕΠ 3ης τάξης) μέσω της οικογενειακής επιχείρησης Δερμεντζόγλου Α.Ε.με έδρα τη Χρυσούπολη.
• Ιδιωτικά έργα
• Οικοδομικές επιχειρήσεις
• Τουριστικές επιχειρήσεις
• Τα παιδιά του Ιωάννα-Κώστας, Δημήτρης, Παναγιώτης είναι επίσης Μηχανικοί και αποτελούν με τη σύζυγο του Φωτεινή τα στελέχη και μετόχους της εταιρείας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΕΡΟΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΑΡΤΑΣ

Ο Παναγιώτης Κατέρος γεννήθηκε στις 04 / 03 / 1981 στην πόλη της Άρτας όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Είναι παντρεμένος με την κα Θεοδώρα Γκούντα και έχει ένα γιο. Σπούδασε στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών κατευθύνσεως Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων από το οποίο αποφοίτησε το 2005. Το 2006 έκανε εγγραφή στα μητρώα της Ε.Ε.Τ.ΕΜ. με αρ. 37.505. Την περίοδο 2008 – 2009 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική αεροπορία. Από το 2008 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας κάνοντας εγγραφή της επιχείρησης του στο Νομαρχιακό Μητρώο του Νομού Άρτας με αρ. 188 αναλαμβάνοντας έργα στους Νομούς Άρτας και Τρικάλων. Το 2010 απέκτησε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βεβαίωση ΜΕΚ με αρ. 35346 στην ειδικότητα του και η ατομική του εργοληπτική επιχείρησης απέκτησε βεβαίωση ΜΕΕΠ με αρ. 25623 καθιστώντας τον Εργολήπτη Δημοσίων Έργων μέχρι και σήμερα και κάτοχο 2ης τάξης ΜΕΕΠ σε τρείς κατηγορίες έργων αναπτύσσοντας την δραστηριότητα του στην κατασκευή των Δημοσίων Έργων κυρίως στις κατηγορίες της Οδοποιίας και των Υδραυλικών στο Νομό της Άρτας και τους όμορους Νομούς. Από το 2010 είναι μέλος της ΣΠΕΔΕ Άρτας. Το 2022 στο 76ο Συνέδριο της Αθήνας εκλέχθηκε στο ΔΣ της ΠΕΣΕΔΕ για την επόμενη τριετία ως απλό μέλος του Συμβουλίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΑΚΗΣ Αναπληρωτή Γραμματέας της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα Κρήτης το έτος 1960. Σπούδασα Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας Ιταλίας. Από το έτος 1985 δραστηριοποιούμαι στον τεχνικό χώρο μελετών – κατασκευών στον ιδιόκτητο χώρο της εταιρείας μου. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: (α) Τεχνική εταιρεία Μελέτες – κατασκευές ιδιωτικών έργων, Κατασκευές Δημοσίων έργων, Αναπαλαιώσεις – Ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων, Τεχνικός σύμβουλος επενδύσεων ακινήτων. (β) Τεχνικός Σύμβουλος – Πραγματογνώμονας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος από το έτος 1990.(γ) Πραγματογνώμονας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το έτος 2000. (δ) Πιστοποιημένος αξιολογητής για την αστεροποίηση των ξενοδοχείων (ε) 1990 – Σήμερα : Τεχνικός Σύμβουλος – Εκτιμητής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε. (στ) 2000 – Σήμερα : Πραγματογνώμονας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ζ) 2000 – Σήμερα: Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Λασιθίου,(η) 2014 – Σήμερα: Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) Τα παραπάνω στεγάζονται σε ιδιόκτητα γραφεία άρτια εξοπλισμένα όσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό. Το γραφείο είναι στελεχωμένο με (4) άτομα . Αποτελείται από δύο (2) Μηχανικούς Τ.Ε. από ένα (1) σχεδιαστή και από ένα (1) διοικητικό υπάλληλο – λογιστή. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Η τεχνική εταιρεία με πρόεδρο τον Κ. Κατσιδονιωτάκη ενεργοποιείται στον χώρο των μελετών – κατασκευών ιδιωτικών και δημοσίων έργων από το έτος 1985 με ίδια μηχανήματα, αυτοκίνητα και τεχνικό προσωπικό με εξειδίκευση σε: (α) Κατοικία, (β) Ξενοδοχειακά κτίρια, (γ) Βιομηχανικά κτίρια, (δ) Ανακαίνιση – Αναστύλωση παλαιών κτιρίων

ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ Ταμίας της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΘΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στην Κομοτηνή το έτος 1977, σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Brighton,  του Ηνωμένου Βασιλείου. Απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πολιτικού μηχανικού το έτος 2001.Παράλληλα με τις σπουδές μου, ενασχολήθηκα σε τεχνικό κατασκευαστικό γραφείο ως βοηθός μηχανικού, ενώ ασχολήθηκα και με το εμπόριο οικοδομικών υλικών στην εμπορική μας εταιρία «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ Α.Ε.» στην οποία είμαι και μέλος μέχρι σήμερα.Από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα διατηρώ δικό μου τεχνικό γραφείο, το οποίο ασχολείται με την μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων, καθώς και με την έκδοση αδειών δόμησης.Το έτος 2003 απέκτησα ατομικό εργοληπτικό πτυχίο και έκτωτε, ασχολήθηκα με την ανάληψη και κατασκευή δημοσίων έργων των εξής κατηγοριών: οδοποιίας, οικοδομικών, υδραυλικών, λιμενικών, βιομηχανικών – ενεργειακών.Παράλληλα, ήμουν ιδρυτικό μέλος της κατασκευαστικής εταιρίας «ΚΟΥΜΑΝΙ Α.Ε.» , η οποία ασχολήθηκε τοπικά με την κατασκευή κτιρίων –πολυκατοικιών και είναι ενεργή μέχρι και σήμερα. Το έτος 2005 και για 4 έτη, υπήρξα εξωτερική συνεργάτης της πρώην ΑΤΕ, ως εκτιμήτρια αυτοτελών αστικών ακινήτων. Το έτος 2010 ίδρυσα την «οικογενειακή» κατασκευαστική επιχείρηση με την νέα πλέον επωνυμία «ΕΡΓΟ KTISIS PLUS E.E». Αυτή την στιγμή κατέχει 1ης τάξης εργοληπτικό πτυχίο δημοσίων έργων και έργων ΝΑΤΟ και παράλληλα ασχολείται και με την ανέγερση οικοδομών.Το έτος 2013 απέκτησα την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή κτιρίων και συστημάτων θέρμανσης.Επίσης, το έτος 2013 εξελέγην πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ε. ΘΡΑΚΗΣ και διατηρώ αυτήν την θέση μέχρι και σήμερα.Είμαι μέλος της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα, ενώ είμαι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. για δεύτερη θητεία.

ΒΑΪΟΣ Ν. ΚΥΡΙΤΣΗΣ Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Βάϊος Κυρίτσης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Πατρών (1988) Από το 1990 έως σήμερα είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας. Είναι στην Τεχνική Εταιρία Κατασκευής Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων “ΒΑΪΟΣ Ν.ΚΥΡΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.” με δ.τ. ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Τ.Ε. από το 2002 έως σήμερα Ακόμη είναι μέλος του ΤΕΕ από το 1989 έως σήμερα, μέλος του Δ.Σ. ΣΕΔΕ Λάρισας από το 1996 έως σήμερα (με παρούσα θέση Πρόεδρος Δ.Σ.)και μέλος Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ από το 2010 έως σήμερα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Ιωάννης Λιάπης γεννήθηκε στην Λάρισα στις 20/02/1962 και είναι μόνιμος κάτοικος Λάρισας ,όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά Φαρμακίδου 36-ΤΚ. 41222 –Είναι έγγαμος με 3 τέκνα. Αποφοίτησε το 1980 από το 3ο Λύκειο Λάρισας το 1985 από το Πολυτεχνείο Πάτρας Μηχανολόγος Μηχανικός και το 2004 Μsc ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΕΑΠ) είναι κάτοχος Lower proficiency certificate in English έχεις γνώσεις σε Σχεδιαστικά προγράμματα: autocad .Υπολογιστικά προγράμματα: ADAPT/FCALC της 4Μ.Fine – για windows(θερμομόνωση ,Θέρμανση ,κλιματισμός ,ηλεκτρικά, Φωτοτεχνία, Πυροπροστασία, ανελκυστήρες). Από το 1986-1988 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ALFA LAVAL ΣΟΥΗΔΙΑΣ : CAD-CAM και από το 1989 έως σήμερα κάνει Μελέτες-Επιβλέψεις-Κατασκευές Δημοσίων και Ιδιωτικών Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΠΑΤΡΑΣ

Κατοικεί στην Πάτρα, παντρεμένος με δύο κόρες.Συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στον κατασκευαστικό κλάδο από το 1954. Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος τριών εταιρειών: δημοσίων έργων, παραγωγής ασφαλτομίγματος και συναφών προϊόντων καθώς και κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων.Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΑ Λονδίνου και έκανεMaster Αρχιτεκτονικής (M.Arch) στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Σκωτία.Ειδικεύθηκε στην «Εφαρμοσμένη Βιοκλιματική Δόμηση», έχοντας κατασκευάσει ήδη από το 1993 στον Προφήτη Ηλία Πάτρας 4όροφη βιοκλιματική πολυκατοικία και στην «Ανακαίνιση Παλαιών Κτιρίων», ασχολούμενος για πολλά χρόνια με διατηρητέα κτίρια. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για σημαντικό χρονικό διάστημα στο εξωτερικό (Ευρώπη, KSA, UAE).Σήμερα, πέραν της επαγγελματικής του δραστηριότητας, είναι:
– Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δ.Ε. Πάτρας/ΣΠΕΔΕΠ (από το 2016).
– Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ/ ΠΑΣΕΒΙΠΕ (από το 2016) η οποία αποτελεί Β’/Βάθμια Ομοσπονδία 26 Συνδέσμων ΒΙΠΕ/ΒΙΟΠΑ/ΕΠ της χώρας με πάνω από 1.500 Βιομηχανίες μέλη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ κ μέλος ΔΣ της ΒΙΠΕ Πάτρας (ΣΕΒΙΠΑ) από το 2008-2019.
– Είναι μέλος του ΣΕΒ και Επιτροπών του.
– Από το 2021 είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ/ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της «Επιτροπής Υποδομών και Εξοπλισμού».
Έχει διατελέσει επίσης:
– Γεν. Γραμματέας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒΠΕΔΕ.
– Εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ/ΤΔΕ και για 16 χρόνια Πρόεδρος των Επιτροπών«Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Έργων και Οδικής Ασφάλειας» και «Βιομηχανίας & Ενέργειας».
– Μέλος ΔΣ/ΟΛΠΑ και ΔΣ/ΕΛΚΕΠΑ, των ΕλληνοΓερμανικού και ΕλληνοΑραβικού Επιμελητηρίων καθώς και του ΕΒΕ Αχαΐας.Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά ερευνητικά προγράμματα και έργα, κυρίως στην «Ανάκτηση Ενέργειας» και «Ανακύκλωσης Υλικών», και αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΗΡΩ ΜΗΤΡΟΥ Mέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΠΕΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ηρώ Μήτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικεί και έχει επαγγελματική έδρα. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Darmstadt της τ. Δυτικής Γερμανίας, στο τμήμα πολιτικών μηχανικών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην κατασκευή γεφυρών στο Σκυρόδεμα (Massivbau – Massivbruecke). Είναι εργολήπτρια δημοσίων έργων από το 1991, με αντικείμενο κυρίως την κατασκευή έργων οδοποιίας, υδραυλικών καθώς και κάποιων οικοδομικών έργων είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο Εθνικό Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας. Η Ηρώ Μήτρου έχει διετελέσει Ταμίας, Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος ( έως σήμερα) στον Σύνδεσμο Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος της Διοικούσας του ΤΣΜΕΔΕ και είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΝΙΑΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΠΟΥΔΕΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Ε.Μ.Π. ΤΟ 1979 Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ήρθα σε επαφή γράφοντας προγράμματα σε γλώσσα fortran και τρυπώντας κάρτες σ’εκεινες τις μηχανές του Ε.Μ.Π.Ο Χειρισμός Η/Υ είναι σε άριστο  επίπεδο και έχω γνώση ειδικών προγραμμάτων για έργα πολιτικού μηχανικού και δημοσίων  έργων. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Από το 1987 ασχολούμαι με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών οικοδομικών έργων (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, βιοτεχνικά και βιομηχανικά  κτίρια και πολυκαταστήματα ). Ανέπτυξα δραστηριότητα ως ατομική εργοληπτική επιχείρηση με πτυχίο ΜΕΕΜ 1ης  τάξης κατασκευάζοντας Δημόσια έργα (Οικοδομικά, Υδραυλικά και Οδοποιίας) στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και τους όμορους νομούς έως και σήμερα. Ασχολήθηκα με τα κοινά  του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου και διατέλεσα Γραμματέας του Συνδέσμου για αρκετά χρόνια. Από το 2014 είμαι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου για τρίτη διετία.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΟΥΣΙΟΥ Mέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΠΑΤΡΑΣ

Η Φωτεινή Μπουσίου, γεννήθηκε στο Σίδνεϊ Αυστραλίας το 1968.Τελείωσε Μηχανικός Έργων Υποδομής, είναι εγγεγραμμένη στο ΜΕΚ Δ σε όλες τις κατηγορίες με ΑΜ 23026.Από το 1999 Ιδρύει την τεχνική ΜΕΛΚΑΤ ΕΕ που δραστηριοποιείται στην κατασκευή Δημοσίων καθώς και την ΜΕΛΚΑΤ ΟΕ που αντικείμενο της είναι η Μελέτη Κατασκευή Ιδιωτικών Οικοδομικών Έργων. Διαθέτει πτυχίο 2Ης τάξης σε όλες τις βασικές κατηγορίες. Είναι μέλος του ΣΠΕΔΕ Πάτρας και διατέλεσε επί τρις συνεχόμενες γραμματέας όπως και μέχρι τώρα. Είναι εκπρόσωπος στο τεχνικό συμβούλιο της περιφέρειας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στο Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο Γεώργιος Μυλωνάς γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 14/06/1985 και είναι μόνιμος κάτοικος Καρδίτσας ,όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών από την οποία αποφοίτησε το 2009.Είναι εργολήπτης δημοσίων έργων από το 2011 και ιδρυτικό στέλεχος και διαχειριστής της τεχνικής εταιρίας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΟΕ που ιδρύθηκε το 2011.Σκοπός της εταιρίας είναι η κατασκευή Οικοδομικών έργων, έργων Οδοποιίας και Υδραυλικών έργων. Η εταιρία είναι εγγεγραμμένη στο Επίσημο Εθνικό Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας. Εκλέγεται για πρώτη φορά στο ΔΣ της ΠΕΣΕΔΕ.Γλώσσες:Αγγλική.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο Ντούβας Σταμάτης του Ιωάννη γεννήθηκε το 1975 στη Λαμία όπου και κατοικεί έως και σήμερα.Το 2000 αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Λάρισας, από το τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων. Από το 2004 είναι Εργολήπτης Δημοσίων Έργων, ενώ από το 2009 είναι εκπρόσωπος – διαχειριστής της τεχνικής εταιρείας ΝΤΟΥΒΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. με έδρα τον Γοργοπόταμο, που αποτελεί συνέχεια της πολύχρονης κατασκευαστικής δραστηριότητας της οικογένειας στα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Από το 2016 είναι πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ε. Φθιώτιδας και μέλος του τεχνικού συμβουλίου Π.Ε. Φθιώτιδας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Γεννήθηκε στις 08/11/1963 στο Λουτρό Καρδίτσας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Από το 1991 διαμένει στους Σοφάδες Καρδίτσας και δραστηριοποιείται στην κατασκευή Δημοσίων Έργων κυρίως Οδοποιίας Υδραυλικών και Οικοδομικών. Διαθέτει ατομική εργοληπτική επιχείρηση ΜΕΕΠ 2ης τάξης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Καρδίτσας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΠΑΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο Αιτ/νίας την 01-09-1977 όπου ζώ και δραστηριοποιούμαι. Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Czech Technical University in Prague (ČVUT). Από το 2002 μέχρι και το 2019 ήμουν κάτοχος της υπ’ αριθμόν 22.852 βεβαιώσεως Μ.Ε.Ε.Π. ατομικής Εργοληπτικής Επιχείρησης στην κατηγορία των Οικοδομικών έργων, έργων Οδοποιίας, Υδραυλικών, Λιμενικών, και Βιομηχανικών Ενεργειακών, δυναμικότητας 2ης τάξης και από το 2020 στελεχώνω την Αβρανάς Α.Τ.Ε.(3ηςΤάξης Εταιρεία με έδρα την Λάρισα). Γενικά ασχολούμαι με την κατασκευή Δημοσίων Έργων και τη σύνταξη Μελετών Ιδιωτικών Έργων και την κατασκευή αυτών. Κατά τις εκλογές της 27ης Ιουνίου 2008 της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. εκλέχτηκα για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. για δύο συνεχείς τριετίες (2008-2014). Εκλέχτηκα ξανά μέλος του Δ.Σ κατά τις τελευταίες εκλογές τον Μάιο του 2019. Ανήκω στο 5μελές διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου από τον Μάρτιο 2008 μέχρι και σήμερα.
Είμαι παντρεμένος με την Θεοδώρα Ευθυμίου και με την οποία έχουμε αποκτήσει ένα υιό.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ Mέλος της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΠΕΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Πολιτίδης Θεόδωρος γεννήθηκε στην πόλη της Πτολεμαίδας όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σπούδασε στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών.Δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα των δημόσιων έργων, ατομική επιχείρηση, με κύριο όγκο των εργασιών να είναι στην ΔΕΗ – ΟΤΕ. Η επιχείρηση είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο Εθνικό Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Έχει διατελέσει :

• Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 έως τον 2ο/ 2022.

• Μέλος της Εξελεκτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) από το 2013 έως το 2019.

• Πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας από τον 2ο/ 2022.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΙΓΑΝΟΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα των Πολιτικών Δομικών Έργων, του τότε Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, το έτος 1996. Κατά την διάρκειας της στρατιωτικής του θητείας στον Έβρο εργάστηκε στην επίβλεψη στρατιωτικών έργων, σαν μέλος του κλιμακίου της 732 Δ.Σ.Ε. Από το 1997 άρχισε να εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός στο Ρέθυμνο. Αρχικά ασχολήθηκε με μελέτες ιδιωτικών έργων, κυρίως απλών  κατοικιών  αλλά και επιπλωμένων κατοικιών. Το 2001 εγγράφτηκε στο  Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (Μ.Ε.Κ.) στην ειδικότητα του. Το 2008 ίδρυσε δυο εργοληπτικές εταιρίες. Σήμερα είναι στέλεχος και ιδιοκτήτης της ΣΙΓΑΝΟΣ Ε. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Τ.Ε. (εργοληπτική, μελετητική εταιρεία), με αριθμό μητρώου Μ.Ε.Ε.Π. 23724, 2ης Τάξεως εγγεγραμμένη σε πέντε κατηγορίες εργασιών. Έχει μελετήσει, επιβλέψει και κατασκευάσει πλήθος έργων σ’ όλη την Κρήτη. Μέλος του συλλόγου εργοληπτών Ρεθύμνου και το Μάιο του 2019 εκλέχτηκε  για πρώτη φορά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) μέχρι σήμερα. Μέλος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας  Πτυχιούχων Μηχανικών για την Αναδόμηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.» Την τριετία 2014-2017 διατέλεσε Β’  Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης Επιτροπής της Επιστημονικής – Επαγγελματικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.). Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης Επιτροπής  της (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.). Από το 1998 μέχρι το 2021, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., στη Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΛΕΜΕΤΣΗΣ Mέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο Αθανάσιος Σουλεμέτσης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 04/05/1960 είναι Πολιτικός. Μηχανικός Τ.Ε και έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος την 11/02/1986 με κύριο αντικείμενο μελέτες έκδοσης οικοδομικών αδειών και κατασκευή ιδιωτικών έργων . Από το 1991 είναι κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου (Σήμερα Δ΄ Τάξης ΜΕΚ) ανάληψης, κατασκευής δημοσίων έργων και από τότε έως σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως με την κατασκευή δημοσίων έργων παράλληλα με τις μελέτες και την κατασκευή ιδιωτικών έργων. Συμμετέχει σε ποσοστό 50% στην τεχνική εταιρεία Α. ΣΟΥΛΕΜΕΤΣΗΣ – Γ. ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ Ο.Ε με κύριο αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία οικοδομών (Αντιπαροχές -Κατασκευή – Πωλήσεις ). Διετέλεσε γραμματέας ΣΕΔΕ Τρικάλων από το έτος 2009 έως το 2013 Από το έτος 2013 έως και σήμερα είναι πρόεδρος του ΣΕΔΕ Τρικάλων. Από το 2019 έως σήμερα είναι μέλος στο Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΕΒΡΟΥ

Ο Απόστολος Τσιακίρης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σχεδόν αμέσως μπήκε στην ενεργό δράση αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του Προέδρου  και Διευθύνοντα Συμβούλου στην οικογενειακή επιχείρηση ΜΕΤΡΟΔΟΜΗ Α.Ε. που δραστηριοποιούνταν και εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην κατασκευή δημοσίων έργων. Ταυτόχρονα δημιούργησε  τη δική του προσωπική εταιρεία CONSTRACTUS ΤΕΧΝΙΚΗ, με αντικείμενο την κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Παράλληλα συνέχισε την εκπαιδευτική του πορεία, ολοκληρώνοντας το Διατμηματικό μεταπτυχιακό δίπλωμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με αντικείμενο «Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων». Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά). Διατελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Έβρου από το 2011 έως σήμερα και μέλος του Δ.Σ. Της ΠΕΣΕΔΕ από το 2013 με μια παύση την τριετία που ακολούθησε το 2019. Είναι Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου ΤΕΕ Θράκης από το 2017 έως σήμερα.

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΠΕΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Μαρία Τσιομπάνου γεννήθηκε στην πόλη της Κοζάνης όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σπούδασε στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών και  έχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Στρατηγική Διαχείριση (strategy management) από το Chartered Management Institute – United Kingdom και στην Επιχειρηματική Διοίκηση (business administration – MBA) από το University Of Sunderland – United Kingdom. Είναι Εργολήπτης Δημοσίων Έργων με ΜΕΚ Δ΄ στην Κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και διαχειρίστρια της τεχνικής εταιρείας ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., που ιδρύθηκε το 2004. Σκοπός της εταιρείας είναι η μελέτη και η κατασκευή Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων. Οι δραστηριότητες της  εταιρείας επεκτείνονται σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο Εθνικό Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Έχει διατελέσει :

  • Πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας από το 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2022.
  • Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2014 έως το 2016.
  • Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2016 έως σήμερα.
  • Αντιπρόεδρος Β΄ και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) από το 2016 έως το 2019.
  • Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) από το 2019 έως σήμερα.
  • Μέλος του Δ.Σ. Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων από τον Απρίλιο του 2022.
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Mέλος της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΕΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑΣ Mέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ – ΣΠΕΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

πηγή: Εργοληπτικόν Βήμα Νο_130 της ΠΕΣΕΔΕ

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα