ΟΣΕΤΕΕ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στην χώρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) «Είμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε άλλα 2 θανατηφόρα εργατικά με 3 νεκρούς εργαζόμενους τα οποία συνέβησαν εχθές Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Οι δύο “έφυγαν” από έκρηξη σε εργασίες συγκόλλησης σε εκτροφείο- συσκευαστήριο ψαριών στην Πρέβεζα και ο 17χρονος διανομέας στον Ωρωπό όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο. Τα θύματα του περιστατικού της Πρέβεζας είναι ένας 41χρονος ημεδαπός και ένας 49χρονος αλλοδαπός. Ο 41χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών 10, 6 και 5 ετών.

Δυστυχώς φτάσαμε τις 5 απώλειες εργαζομένων μέσα σε μία εβδομάδα. Τα αρνητικά ρεκόρ στα θέματα ΥΑΕ, καταρρίπτονται στην χώρα μας, το ένα μετά το άλλο. Οι επιστημονικές μας εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται. Οι αρμόδιοι και οι πολιτικά και θεσμικά υπεύθυνοι κωφεύουν επιδεικτικά απέναντι στις προτάσεις μας. Είναι ντροπή για μια σύγχρονη κοινωνία και αργά για αυτούς που “έφυγαν” και τις οικογένειές τους.

Παλεύουμε όμως για την μείωση των επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών στην εργασία ώστε να περιορίσουμε και να εκμηδενίσουμε τους θανάτους στην δουλειά. Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι την μεγάλη ευθύνη που φέρουν και την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής δράσης στα θέματα ΥΑΕ».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα