Ξεκινά το έργο «ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Αγίων Αποστόλων» στη Ρόδο

Υπεγράφη μια ακόμη εργολαβική σύμβαση, στο πλαίσιο του εκτεταμένου, Ειδικού Προγράμματος Εκσυχρονισμού Αθλητικών Υποδομών, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, που πρώτη έκτισε για να υποστηρίξει τους Δήμους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ανάγκη αποκατάστασης και βελτίωσης των δημοτικών χώρων άθλησης.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, έναντι συνολικού ποσού 86.111,68 ευρώ, για την εκτέλεση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Αγίων Αποστόλων», στην πόλη της Ρόδου, για την  πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τον επαρκή φωτισμό του γηπέδου.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου έχουν υπογραφεί οκτώ διαβαθμιδικές συμβάσεις συνεργασίας για την υλοποίηση των έργων ηλεκτροφωτισμού  των γηπέδων Διμυλιάς, Θεολόγου, Μαλώνας, Αγίων Αποστόλων, Αρχίπολης, Καλυθιών, Λίνδου και Φανών. Ο συνολικός προϋπολογισμός και των 8 έργων ανέρχεται σε 806.100,00 ευρώ.

Σκοπός των έργων είναι η πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τον επαρκή φωτισμό των γηπέδων ποδοσφαίρου, ορισμένα εκ των οποίων δεν έχουν καθόλου φωτισμό έως σήμερα, έτσι ώστε να καταστούν σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά στη χρήση.

Το αντικείμενο των οκτώ Διαβαθμιδικών Συμβάσεων  αφορά στην ανάληψη από την Περιφέρεια της αρμοδιότητας εκτέλεσης των αντίστοιχων έργων, δηλαδή εκπόνηση μελέτης, αδειοδότηση, δημοπράτηση, υπογραφή σύμβασης και παράδοση σε λειτουργία στον  Δήμο Ρόδου.

Η Περιφέρεια, εκτός από φορέας υλοποίησης είναι και φορέας χρηματοδότησης. Τα οκτώ έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, από τον κωδικό «Συντηρήσεις Επισκευές χώρων αθλοπαιδιών και αθλητικών εγκαταστάσεων νησιών Π.Ε. Δωδεκανήσου».

Η αρμοδιότητα συντήρησης και διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων παραμένει στον Δήμο Ρόδου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα