Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 06.04 τα πρόδρομα έργα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, από τον χώρο στον Βοτανικό.  Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης παρευρέθηκαν τη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στην έναρξη των πρόδρομων εργασιών για την κατασκευή του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Τι περιλαμβάνουν οι πρόδρομες εργασίες 

Οι πρόδρομες εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες απορρύπανσηςκατεδαφίσεις σε αυθαίρετα κτίρια, και χωματουργικές εργασίες στην περιοχή. Με την απορρύπανση του χώρου προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία, ενώ απελευθερώνεται πλήρως η έκταση ώστε να εκτελεστούν τα τελικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες που θα γίνουν εντός της αρένας και εντός των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε αριθμούς

Το νέο ποδοσφαιρικό «παλάτι» του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα έχει χωρητικότητα 38.500 θέσεων (έως 40.000), θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA και 4 αστέρων. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα -ανδρών και γυναικών- της χώρας μας. Στο Βοτανικό θα δημιουργηθούν, επίσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού́ και του Δήμου Αθηναίων, χώροι πρασίνου, αλλά και αστικές υποδομές.

Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα περιλαμβάνουν μία κεντρική αρένα 3.100 θέσεων για βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο, χάντμπολ και ενόργανη γυμναστική, μία ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο χωρητικότητας 500 θέσεων για κολύμβηση, καταδύσεις και υδατοσφαίριση, καθώς και προπονητήριο αθλοπαιδιών 200 θέσεων για χρήσεις αμφιθεάτρου, αίθουσας εκδηλώσεων. Τέλος, θα περιλαμβάνουν και υπόγειο χώρο στάθμευσης 125 θέσεων, καθώς και τα γραφεία του συλλόγου, μπουτίκ, καφέ και εστιατόριο.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα