Νεκρός εργάτης στα «Λιπάσματα Καβάλας» – Α. Στοϊμενίδης: Η Αρχή Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία να αποδώσει ευθύνες

Εργατικό δυστύχημα με νεκρό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων («Λιπάσματα Καβάλας») στη Ν. Καρβάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 30χρονος εργαζόμενος χτύπησε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δήλωση Προέδρου ΟΣΕΤΕΕ και Γραμματέα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία ΓΣΕΕ, Ανδρέα Στοϊμενίδη

Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα με την τακτική που ακολουθούν πολλές εταιρείες στην χώρα μας, με την ανοχή της Πολιτείας, αποφάσισε την μεγάλη μείωση του κόστους λειτουργίας, με την απόλυση εκατοντάδων πλήρως ειδικευμένων και καταρτισμένων εργαζομένων.

Παράλληλα με το κόστος λειτουργίας, δυστυχώς αποδεικνύεται όπως έχουν κατ΄ επανάληψη καταγγείλει οι απολυμένοι εργαζόμενοι ότι έγιναν και σοβαρές εκπτώσεις στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Ο θάνατος του 30χρονου Στέργιου, είναι άλλη μία θυσία εργαζομένου που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα για τις συνθήκες που επικρατούσαν τη στιγμή του μοιραίου γεγονότος. Είναι επιτακτική ανάγκη η Αρχή Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία να διερευνήσει τις συνθήκες, να αποδώσει τις ευθύνες και η επιχείρηση να αναλάβει τις ευθύνες της και τις υποχρεώσεις της.

Ειδικά στην Καβάλα, λόγω και της αμφιλεγόμενης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκεί απολυμένων εργαζομένων, λειτουργίας της παρακείμενης των ΦΛ μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας πετρελαίου της Energean και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εκεί στις αρχές της χρονιάς, δίνοντας βάση στις καταγγελίες αυτές, υπάρχει η αγωνία για εκδήλωση ατυχήματος με υψηλό κόστος για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Οι 100 άνθρωποι που χάθηκαν μέχρι σήμερα από την αρχή της χρονιάς στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα της Ομοσπονδίας μας, είναι η επιτομή της απαξίωσης της ζωής του εργαζόμενου στην πατρίδα μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 30χρονου Στέργιου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα