Ναι στις προσδοκίες, Όχι στις ψευδαισθήσεις,Μαρία Τσιομπάνου Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_115 της ΠΕΣΕΔΕ

Γράφει η Μαρία Τσιομπάνου Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ

Ναι στις προσδοκίες, Όχι στις ψευδαισθήσεις

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου θα έχουμε μία νέα κυβέρνηση ασχέτως με το ποιο κόμμα θα κερδίσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις Εθνικές εκλογές οι ζωές των περισσοτέρων από εμάς δε θα αλλάξει στο παραμικρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να αλλάξει το παραμικρό στη χώρα μας σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρέπει να κάνει σιωπηρά με γενναιότητα και ειλικρίνεια την αυτοκριτική της και να αποδεχθεί ότι απαιτούνται ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις για να βγει επιτέλους από το φαύλο κύκλο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Ο τόπος μας χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ξεκίνημα. Ήδη στους περισσότερους πολίτες έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα προσδοκίας για νέες προτάσεις, για νέες οπτικές και για μια νέα προσπάθεια εξόδου από την γενικότερη «φτώχεια» που έχει επικρατήσει  στη ζωή μας. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει επειγόντως να σταματήσουμε να ψάχνουμε την «μαγική» λύση. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά που θα αλλάξουν το σκηνικό σε μια μέρα. Δεν υπάρχουν μαγικές και εύκολες λύσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας έχουμε ευθύνες για όλα όσα έχουν συμβεί στη Χώρα μας τα τελευταία χρόνια, άλλοι μεγαλύτερες και άλλοι μικρότερες. Απαιτείται από όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να απαλλαγούμε άμεσα από τις ψευδαισθήσεις μας, απαιτείται να ξαναβρούμε το αίσθημα αλληλεγγύης ως λαός και να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας μας. Τίποτα δε θα γίνει εύκολα ή γρήγορα, υπάρχουν όμως δίπλα μας εκατοντάδες παραδείγματα που μας δείχνουν ότι η Χώρα μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να βρούμε ξανά τη σοβαρότητά μας και την αποφασιστικότητά μας. Είναι στο χέρι των πολλών που δε θα δουν τις ζωές τους να αλλάζουν την επόμενη των εκλογών να πιστέψουν και να βοηθήσουν …..

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα