Μελέτη για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου

Σε ένα ακόμη βήμα για την κατάρτιση της  για την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου, προχωρούν ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και την Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

Ειδικότερα ο Δήμος Αρταίων, οι όμοροι Δήμοι και η ΠΕΔ Ηπείρου, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες με βασικό στόχο την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου, την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ανοικτή και συνεργατική διακυβέρνηση, έχει τεθεί σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση από την Π.Ε.Δ. Ηπείρου το πρώτο μέρος της ΟΧΕ που αφορά την:

– την Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης και
– την Στρατηγική για την ΟΧΕ.

Στόχος της ανοιχτής διαβούλευσης είναι η μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και φορέων στον σχεδιασμό της ΟΧΕ για την Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου, ώστε ο Δήμος Αρταίων στην συνέχεια να μπορέσει να διεκδικήσει χρηματοδότηση για έργα και δράσεις, από την νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027.

Το στρατηγικό σχέδιο για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου υλοποιείται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και της χώρας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη θα παραμείνει ανοιχτό για δημόσιο σχολιασμό έως 31 Ιανουαρίου 2023.

Σημειώνεται ότι για την υποβολή σχολίου απαιτείται εγγραφή χρήστη και στη συνέχεια σύνδεση, στην ψηφιακή πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης https://pedepirus.diavouleuseis.gr.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα