Μεγαλώνει το αεροδρόμιο στο Καστέλι – Οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγιάννη

«Στην Κρήτη θα έχουμε ένα μεγαλύτερο, πιο σύγχρονο και πιο βιώσιμο αεροδρόμιο», ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας την Τετάρτη 21/12 στη Βουλή για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Στόχος, είπε ο κ. Καραγιάννης, «είναι το αεροδρόμιο Καστελίου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που επιτάσσει η θέση και η σημασία του, ως το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και ως κύρια πύλη εισόδου τουριστικής κίνησης στη χώρα μας».

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, για την ανακουφιστική φροντίδα, περιλαμβάνεται άρθρο που αφορά στη συμφωνία εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης Έργου του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι.

«Το Αεροδρόμιο του Καστελίου, που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή, είναι το μοναδικό νέο αεροδρόμιο που κατασκευάζεται σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος επισήμανε ότι η στρατηγική του θέση θα του δώσει τα επόμενα χρόνια μια τεράστια υπεραξία.

«Απέχει τέσσερις ώρες από την Ντόχα, τέσσερις ώρες από τη Μαδρίτη, τέσσερις ώρες από τη Μόσχα και τέσσερις ώρες από το Λονδίνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, για την Κρήτη πως ένα αεροδρόμιο προορισμού, πλέον θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο και θα δώσει άλλες προοπτικές, όχι μόνο στην Κρήτη, σε όλη τη χώρα», είπε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «το 2019 το αεροδρόμιο του Καστελίου είχε επτά χιλιάδες επισκέπτες. Το 2022 φαίνεται ότι έχει περάσει τα οκτώ εκατομμύρια. Η προοπτική για το 2030 είναι 10.000.000 επισκέπτες και, σύμφωνα με το μοντέλο που μας έχει κατατεθεί στο υπουργείο, φαίνεται ότι σε βάθος 25 ετών το Αεροδρόμιο του Καστελίου θα μπορεί να φιλοξενεί 14.000.000 επισκέπτες».

«Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, γιατί έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή την τροποποίηση του σχεδιασμού. Από τα 68.000 τετραγωνικά που ήταν ο σχεδιασμός του Αεροδρομίου, πλέον έχουμε προχωρήσει σε μια αύξηση 32%. Φτάσαμε, περίπου, στα 91.000 τετραγωνικά μέτρα και εκεί προχωρήσαμε και σε στρατηγικές μεταβολές», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα