Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Προσωρινός ανάδοχος η Intrakat

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το έργο διευθέτησης και οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.  Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η Intrakat με ποσοστό 12,20%. Δεύτερη κατετάγη η ΤΕΡΝΑ με 10,5% και τρίτη η  Μυτιληναίος με 9,73%.

Το έργο υλοποιεί ως αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το συνολικό κόστος ορίστηκε σε ποσό με ΦΠΑ 85,69 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση που έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Τι περιλαμβάνει

Αφορά στην κατασκευή των έργων διευθέτησης -οριοθέτησης του ρέματος Ραφήνας και τμημάτων των συμβαλλόντων σε αυτό ρεμάτων από την εκβολή του στη θάλασσα μέχρι την Λεωφ. Σπάτων.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την διευθέτηση του κατάντη τμήματος (Χ.Θ. 4+400 – εκβολή) και την διευθέτηση του ανάντη τμήματος (Χ.Θ.4+400 -Χ.Θ. 14+990) συνολικού μήκους 15 χλμ περίπου που διασχίζει τους Δήμους Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας -Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος. κατασκευή Λεκάνης συγκράτησης φερτών, έργο και ειδική διατομή κτήματος Νάσιουτζικ – συμβολή υφιστάμενου ρέματος Παλλήνης, έργο συναρμογής υφιστάμενου τεχνικού Λεωφόρου Σπάτων, διευθέτηση ρέματος Καλλιτεχνούπολης και Διασταύρωσης 1, διευθέτηση ρέματος Βαλανάρη και συμβάλλοντα σε αυτό (Μύλου και Αγ. Παρασκευής), φυτεύσεις και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου κατάντη τμήματος ρέματος Ραφήνας.

Για το έργο έχουν προβλεφθεί απαλλοτριώσεις εκτάσεων 728.002,98 τ.μ.. Παράλληλα για τις ανάγκες του έργου προβλέπεται η μετατόπιση δικτύων τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ), υδροδότησης (Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου), ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ), αρχαιολογικές έρευνες κ.α.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα