Λευκάδα: Εργασίες… ξανά στο Γυμνάσιο της Βασιλικής

Πλήρης επανέναρξη των εργασιών στο κρίσιμο έργο της Αποκατάστασης του Γυμνασίου της Βασιλικής, μετά τη διακοπή που είχε προκύψει λόγω προβλημάτων με την εργολαβία. Την επανέναρξη του έργου είχε προαναγγείλει ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά την τελευταία συνεδρίαση (22-23/10/20222) του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, απατώντας σε σχετική επερώτηση.

Οι συντονισμένες ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λευκάδας, ήταν αυτές που έδωσαν λύση στο ταλαιπωρημένο έργο και πλέον οι εργασίες προχωρούν. Μάλιστα, ο κ. Κτενάς, μαζί με τους προέδρους Τ.Κ. Βασιλικής, Σταμάτη Αργυρό, και Τ.Κ. Σύβρου, Σπύρο Καρά, επισκέφθηκε χθες (24/10/2022) το εργοτάξιο, όπου παρακολούθησε την εξέλιξη των εργασιών και έδωσε εντολή στην αποκαταστημένη εργολαβία να επιταχύνει όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να παραδοθεί σύντομα το έργο στη σχολική κοινότητα της Νότιας Λευκάδας.

«Ο ρόλος μια ισχυρής περιφερειακής Αρχής είναι να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις όποιες δυσκολίες και να δίνει ρεαλιστικές λύσεις για τη δημόσια ωφέλεια, και τον υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε ευτυχείς που αντιδράσαμε αποτελεσματικά στις δυσμενείς εξελίξεις που προέκυψαν, παρότι φάνταζαν ανυπέρβλητες, και πλέον το Γυμνάσιο της Βασιλικής οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την αποπεράτωσή του.

Η προοπτική το έργο να μπλέξει σε μια πολύχρονη διαδικασία γραφειοκρατίας και προσφυγών, δεν αποτελούσε επιλογή για εμάς. Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας και ευρύτερα της σχολικής κοινότητας, ενεργήσαμε με αποφασιστικότητα και επιμονή, αναζητώντας τις καλύτερες εναλλακτικές. Μέσα από πολλές ανθρωποώρες σκληρής δουλειάς και διαπραγματεύσεων, ξεπεράσαμε το πρόβλημα, ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες και πλέον η επανέναρξη των εργασιών στο Γυμνάσιο της Βασιλικής είναι γεγονός» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Π.Ε. Λευκάδας | 2022.10.24 | Αποκατάσταση Γυμνασίου Βασιλικής (επανέναρξη εργασιών) – YouTube

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τη Περιφέρεια στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα