Κτιριακές Υποδομές: Έργα 17 εκατ. ευρώ προς δημοπράτηση έως τον Ιούνιο

πηγή: Εργοληπτικόν Βήμα Νο_123 της ΠΕΣΕΔΕ

Πέντε έργα που συνολικά ξεπερνάνε τον προϋπολογισμό των 17 εκατ. ευρώ πρόκειται να βγουν προς δημοπράτηση εντός του επόμενου τριμήνου.

Σημαντικά νέα έργα σε Πελοπόννησο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα από τις Κτιριακές Υποδομές σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν στενά το ζήτημα. Τα πέντε νέα αυτά έργα θα ξεπερνάνε συνολικά σε προϋπολογισμό τα 17 εκατ. ευρώ και πρόκειται να δοθούν προς δημοπράτηση μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Στα έργα αυτά εντάσσεται η ενεργειακή αναβάθμιση δύο νοσοκομείων στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για τα Γενικά Νοσοκομεία Πάτρας και Πύργου με προϋπολογισμό 6.429.508,53 και 1.493.000 ευρώ αντίστοιχα.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν και έργα για σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για διαγωνισμούς για το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου -έργο το «μπάτζετ» του οποίου φτάνει στα τέσσερα εκατ. ευρώ –  για το 14ο νηπιαγωγείο Καλλιθέας με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ και για το 25ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου που υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά έργα σε εξέλιξη

Παράλληλα με τα παραπάνω έργα η δημοπράτηση των όποιων θα έρθει στο άμεσο μέλλον, οι Κτιριακές Υποδομές συνεχίζουν τα έργα για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.Κ.Ε.Π.Π.), μέσω ΣΔΙΤ. Αυτή την περίοδο τα έργα που αφορούν την περιοχή Α (7 ΠΕ.Κ.Ε.Π.Π.) εκτιμώμενης συνολικής αξίας (χωρίς ΦΠΑ) 70,8 εκατ. ευρώ και την περιοχή Β (6  ΠΕ.Κ.Ε.Π.Π.) εκτιμώμενης συνολικής αξίας (χωρίς ΦΠΑ) 60,7 εκατ. ευρώ βρίσκονται πλέον στη Β’ Φάση όπου γίνεται η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Τέλος, έως τις 11 Μαΐου είναι ανοιχτή η διαδικασία  παραλαβής των προσφορών ή αιτήσεων συμμετοχής για το έργο σχεδιασμού, κατασκευής, χρηματοδότησης, συντήρησης και λειτουργίας δεκαεπτά σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΣΔΙΤ, εκτιμώμενης συνολικής αξίας 128,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα