Κατασκευή νέων πεζοδρομίων στην οδό Βουτζά στον Βύρωνα

Σε μια μεγάλη παρέμβαση με διαπλατύνσεις και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, που αλλάζει άρδην την όψη και τη λειτουργικότητα της οδού Βουτζά (από Καισαρείας μέχρι και Χρ. Σμύρνης) και αναδιαμορφώνει το δημόσιο χώρο προς όφελος των πεζών και των ΑμΕΑ, προχώρησε η δημοτική Αρχή Βύρωνα.

Η ανάπλαση της περιοχής (Βουτζά – Μικράς Ασίας – παρκάκι Αγίας Σοφίας) εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου, τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» με προϋπολογισμό 1.500.000 €, που εκτελείται κυρίως στο εμπορικό κέντρο του Βύρωνα και περιλαμβάνει:

-ανακατασκευή και διαπλάτυνση πεζοδρομίων

-αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με led

-θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ

-διαμόρφωση μικρών ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων (πάρκων τσέπης) όπως στη συμβολή Νέας Ελβετίας και Ουσακίου, το αδόμητο οικόπεδο επί της Αγίας Σοφίας, το παρκάκι στην συμβολή Κρυστάλλη και Φορμίωνο

-χωροθέτηση πεζοδιαβάσεων

-τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων

-τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων για το κοινό, έξυπνα παγκάκια (με wi-fi και δυνατότητα φόρτισης συσκευών μέσων ηλιακών πάνελ).

Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ανέφερε σχετικά: «Το κέντρο του Βύρωνα, όπως γνωρίζουμε, είναι μια περιοχή που λόγω της πυκνής δόμησης με στενούς δρόμους και μικρά πεζοδρόμια, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ριζικές αλλαγές. Παρόλα αυτά κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων του. Η παρέμβαση αυτή στην οδό Βουτζά, δείχνει την κατεύθυνση και το όραμα μας για το κέντρο της πόλης μας, που είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι χώροι για τα παιδιά, τους διαβάτες, τις μητέρες με παιδικό καρότσι και φυσικά, τα ΑμΕΑ».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα