Κατασκευή διώροφου υπόγειου πάρκινγκ στο κέντρο της Κατερίνης

Ένα σπουδαίο έργο, καταλύτης στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών πήρε το «πράσινο» φως με την ένταξή  του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την ωρίμανση – εκπόνηση μελετών για την κατασκευή διώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο του Δήμου Κατερίνης (πλατεία Μακεδονίας στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης), για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης και την ανάπλαση του χώρου πάνω από αυτό, που τελικά θα αναδείξει αισθητικά μια από τις κεντρικότερες περιοχές του Δήμου και παράλληλα θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.

Η δεύτερη μελέτη που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, η οποία αν και πυκνοκατοικημένη στερείται βασικών υποδομών, μέσω παρεμβάσεων για την αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων.

Αναφερόμενος στη ένταξη των δυο σημαντικών αυτών έργων, ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος τόνισε. «Η Κατερίνη αλλάζει. Με σχέδιο και ταχύτητα το όραμά μας γίνεται πράξη. Η ένταξη του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα καθοριστικό βήμα για την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ένα σημαντικό έργο αστικής αναζωογόνησης με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα δώσει πνοή στην πόλη μας.

Ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Σιδ.Σταθμός Κατερίνης θα αποκτήσει το δικό του αποτύπωμα . Μια ανάπλαση που σε συνδυασμό με την παρέμβαση μας στο παλαιό εργοστάσιο του ΟΣΕ θα αναδείξει μια περιοχή σε  σημείο αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης». Την  ένταξη χρηματοδότησης των μελετών  ύψους 534.029,99 ευρώ,  ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο επόμενο στάδιο μετά την ολοκλήρωση και τη πλήρη αδειοδότηση /έγκριση των μελετών θα υποβληθεί το κύριο υποέργο της κατασκευής του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6,9 εκ. ευρώ. Αντίστοιχα για το Σιδ.Σταθμό με την ολοκλήρωση της μελέτης θα υποβληθεί το κύριο υποέργο ανάπλασης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2,1 εκ. ευρώ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα