Θριάσιο ΙΙ: Προ των πυλών νέος διαγωνισμός

Άγονος κατέστη ο διαγωνισμός για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ), γνωστό και ως Θριάσιο ΙΙ.

Το Θριάσιο ΙΙ αφορά ακίνητο έκτασης περίπου 1.450 στρεμμάτων, κυριότητας ΟΣΕστο οποίο έχουν κατασκευασθεί σιδηροδρομικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων, καθώς και χώροι αποθήκευσης και άλλα κτήρια υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προκηρυχθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών νέος διαγωνισμός, ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση του τεχνικού έργου (ολοκλήρωση μελετών, κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού) του σιδηροδρομικού terminal, καθώς και την παροχή των υπηρεσιών, τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευσή του κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης. Να σημειώσουμε ό,τι στο παρελθόν είχαν επιχειρηθεί: ο πρώτος διαγωνισμός το 2019 και ο δεύτερος το 2021, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα