Η EUROPA εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον

Για 5ηδιαδοχική χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «EUROPA CARES»

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, η EUROPA παράγει προϊόντα αλουμινίου υψηλής ποιότητας, κορυφαίας αποδοτικότητας και απαράμιλλης αισθητικής. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η διαδρομή της κορυφαίας ελληνικής επιχείρησης είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το αλουμίνιο.

Σύμφωνα με την κα Ανούς Κ. Τζιρακιάν, Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της EUROPA, στην πραγματικότητα η δραστηριοποίηση της EUROPA αντλεί έμπνευση από το νούμερο ένα προϊόν της: «Όπως και το Αλουμίνιο, η EUROPA είναι δυνατή, αξιόπιστη, ανθεκτική, ευέλικτη και πρωτίστως, χρήσιμη και φιλική στο περιβάλλον και στους ανθρώπους».

Όπως επισημαίνει η κα Ανούς Κ. Τζιρακιάν,αποστολή και στόχος της επιχείρησης είναι να ανταποκρίνεται με τον βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες των πελατών της, εκπληρώνοντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κοινωνία, τους εργαζόμενουςκαι το οικοσύστημα.«Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε το πρόγραμμα “EUROPA CARES“αναδεικνύοντας έμπρακτα τις αρχές και τη συνέπεια που διέπουν όχι μόνο την επιχειρηματική δραστηριοποίησή μας, αλλά και την τοποθέτησή μας στην κοινωνία ως υπεύθυνη εταιρικήοντότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

5 Χρόνια «EUROPA CARES» για όλη την Ελλάδα

Το«EUROPA CARES» γεννήθηκε το 2018. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο περιλαμβάνει ενέργειες και δράσεις για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η κ. Νένα Κεβορκιάν-Παλαντζιάν, Υπεύθυνη PR και ΕΚΕ της εταιρείας,  το πρόγραμμα ήταν εξ’ αρχής μία στρατηγική απόφαση για τη διοίκηση της Europa και αποτελεί απότοκο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διατρέχει την επιχείρηση: «Μία από τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία της κοινωνίας μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε, έχουμε επιλέξει να υποστηρίζουμε ενεργά τόσο τις τοπικές κοινότητες όσο και ευρύτερα την κοινωνία, καλύπτοντας πάγιες ή έκτακτες ανάγκες ευάλωτων ομάδων και συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

Στο πλαίσιο αυτό μέσα στο 2020 ολοκληρώθηκε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα παροχής υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη στήριξη των πυρόπληκτων στο Μάτι, καθώς και των σεισμοπαθών της Σάμου. Παράλληλα, η εταιρεία συνέδραμε έμπρακτα τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού. Επιπρόσθετα, χορήγησε τα υλικά και ανέλαβε το κόστος κατασκευής για την αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων του Γυμνασίου/ Λυκείου Αγίας Άννας Ευβοίας που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι πρωτοβουλίεςτης εταιρείας συνεχίστηκαν και το 2021, με την ενίσχυση οργανισμών και φορέων σε όλη την Ελλάδα – μεταξύ των οποίων: 

  • το Ιατρικό Κέντρο Αλιάρτου,
  • το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης,
  • το Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα,
  • την Μονάδα Κυριαμαδίου Κρήτης του Πολεμικού Ναυτικού,
  • το 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού Μεγάρων,
  • το Γυμνάσιο Νέας Λαμψάκου, την ΧΕΝ Κομοτηνής κ.ά.

Θετικό αποτύπωμα για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους

Για την EUROPA, η εταιρική υπευθυνότητα δεν είναι ζήτημα επιλογής αλλά αυτονόητο καθήκον, και το Πρόγραμμα «EUROPA CARES» είναι η έμπρακτη έκφραση του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρά όχι μόνο με την κοινωνία αλλά και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την κ. Νένα Κεβορκιάν-Παλαντζιάν, η Europa αξιοποιεί τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση θωράκισης του ανθρώπινου δυναμικού της και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου: «Στόχος της EUROPA είναι να έχει θετικό αποτύπωμα η σύμπραξή της με το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί, φυσικό και κοινωνικό». Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων, με αποτέλεσμα την μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον, αλλά και την εξοικονόμηση νερού.«Παράλληλα, με πρωτοβουλίες όπως η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των εγκαταστάσεών μας για την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στην παραγωγή, καθώς και τη δενδροφύτευση ελαιώνα σε μία ιδιόκτητη έκταση 135.000τ.μ., εργαζόμαστε μεθοδικά για την μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος»σημειώνει.

Ως επιστέγασμα των προσπαθειών της, η EUROPA έχει λάβει την ανώτερη Πιστοποίηση της BUREAU VERITAS ISO 14000 για την περιβαλλοντική επίδοσή της. Παράλληλα, η εταιρεία διασφαλίζοντας το πλέον ασφαλές περιβάλλον εργασίας, έχει λάβει την ανώτερη Πιστοποίηση ISO 18001 για την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι επί σειρά ετών βραβεύτηκε για τις δράσεις της με Health & Safety Awards.

«Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας» υποστηρίζει η κ. Κεβορκιάν-Παλαντζιάν, «γι’ αυτό και δηλώνουμε σταθερά δυναμικό παρών στο πλευρό τους». Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, η EUROPA έλαβε κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων από τις επιπτώσεις της πανδημίας: Από τη χορηγία προστατευτικού εξοπλισμού και την δωρεάν διενέργεια τακτικών διαγνωστικών ελέγχων, μέχρι την καθιέρωση της εξ’ αποστάσεως εργασίας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω πρωτοβουλίες εντάχθηκαν στο ISO και πιστοποιήθηκαν από διακεκριμένο φορέα.

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Europaβρίσκεται αισίως στον πέμπτο χρόνο επιτυχούς υλοποίησης, αλλά η δυναμική ελληνική εταιρεία δεν εφησυχάζει. Με συστηματικές δράσεις αλλά και έκτακτες πρωτοβουλίες, φροντίζει να προσφέρει με ουσιαστικό τρόπο σε όσους και όταν υπάρχει ανάγκη. Μεταφέροντας«αθόρυβα» αλλά αποτελεσματικά το μήνυμα «EUROPA CARES».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα