Η έκθεση ΒAU 2021 θα διεξαχθεί μόνο ΟΝLINE! Aπό τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Δομικών Υλικών και Συστημάτων

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την έκθεση BAU 2021 ψηφιακά μπορείτε να παραγγείλετε δωρεάν την κάρτα εισόδου από την ιστοσελίδα www.bau-muenchen.com.

Aπό τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 θα διεξαχθεί ψηφιακά η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Δομικών Υλικών και Συστημάτων, BAU 2021, που διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Η ανωτέρω απόφαση του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου αποτελεί απόρροια της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ λαμβάνει υπόψη της το γενικότερο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σχετικά με τον Covid-19, αντιμετωπίζοντας με αίσθημα ευθύνης ζητήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας.


Η ψηφιακή BAU 2021 θα προσφέρει στους εκθέτες και τους επισκέπτες μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσω δικών τους online ενοτήτων, ενώ, επιπλέον, live streaming και βίντεο θα είναι διαθέσιμα για να τα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα παρέχει εικονικές ενότητες δικτύωσης, με σκοπό να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας εν μέσω της πανδημικής κρίσης.


Σημειώνεται ότι στην τελευταία διοργάνωση υπήρξε ένας κυριολεκτικός συνωστισμός επισκεπτών φέρνοντας νέες τιμές ρεκόρ, καθώς στις έξι ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης κατέκλυσαν πάνω από 250.000 επισκέπτες το Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, ενώ για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 85.000 επισκέπτες από χώρες εκτός Γερμανίας, γεγονός, που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διεθνικότητα της έκθεσης. 70.000 επισκέπτες από αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία μελετών ήρθαν να προστεθούν στο ρεκόρ των επισκεπτών. Στη BAU 2019 συμμετείχαν 2.250 επιχειρήσεις-εκθέτες από 45 χώρες, ανάμεσα σε αυτούς και όλο το Who-is-Who των κατασκευαστών υλικών, των δομικών υλικών και των συστημάτων.


Ελλάδα και Κύπρος δεν έλειψαν από την έκθεση καθώς έδειξαν ισχυρή παρουσία με τις εξής 18 επιχειρήσεις: A.C. Technometal Ltd, Alchimica SA, Alumil SA, Aluminco SA, ARISTON GLASS LTD, Convex SA, DOMOCHEMICAL SA, Elastotet SA, Eltop Trokoudes Bross SA, Elval Colour SA, ELVIAL SA, Helm Hellas SA, Ieronimakis Inox SA, INAL-INTERMETAL SA, ISOMAT SA, ORAMA MINIMAL FRAMES Ltd, PCA PAPADOPOULOS S+A OVEE, PERFECT SHADE SA.


Η BAU παρουσίασε και πάλι καινοτόμες λύσεις σε όλες τις κατηγορίες των δομικών υλικών, αλλά και σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίου. Ενώ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην πέμπτη χρονιά της Long Night of Architecture, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 35.000 ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία Αρχιτεκτονικής κτιρίων της Βαυαρικής περιοχής.
Ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Μονάχου, στο πλαίσιο του στόχου να διευρύνει το διεθνές δίκτυο εκθέσεων, διοργανώνει την ασιατική έκδοση της BAU με την ονομασία BAU China, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και χωρίζεται σε τρία Clusters. Πιο συγκεκριμένα στο δυναμικό της BAU China εντάσσεται η FENESTRATION BAU China, όπου οι εταιρίες λανσάρουν νέα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και λύσεις του κλάδου της οικοδομής, η CADE, στην οποία παρουσιάζονται υψηλού επιπέδου λύσεις οικοδομικών συστημάτων αποτελώντας την καλύτερη πλατφόρμα επικοινωνίας για τους αρχιτέκτονες, και η RealTech Expo, η έκθεση του μέλλοντος για Ακίνητα, Επενδύσεις & Τεχνολογία, η οποία αποτελεί νέα προσθήκη.

Σημειώνεται ότι η τελευταία έκθεση, που έλαβε χώρα το 2019 στη Σαγκάη, χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη από όλους, καθώς συμμετείχαν 778 εκθέτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογίες και λύσεις του κλάδου της οικοδομής, σε περισσότερους από 61.000 επισκέπτες. Η σκυτάλη για την επόμενη BAU China 2020, δόθηκε για τις 29 Οκτωβρίου έως την 1 Νοεμβρίου 2020, στο New China International Exhibition Center (NCIEC) στο Πεκίνο και έρχεται για να συνεχίσει το αξιέπαινο έργο της προηγούμενης, εδραιώνοντάς την ως ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συνάντησης του κλάδου της οικοδομής παγκοσμίως.
Παραμένουμε στην Ασία, όπου διοργανώνεται για 18η χρονιά ψηφιακά η GlassTech Asia, από τις 17 έως τις 18 Νοεμβρίου 2020, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης του κλάδου κατασκευής γυαλιού, τεχνολογιών και μηχανημάτων επεξεργασίας, αξεσουάρ και πρώτων υλών για την παραγωγή γυαλιού καθώς και τελικών προϊόντων γυαλιού.


Τέλος, για δεύτερη φορά θα φιλοξενηθεί στη Κολωνία η digitalBAU, από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2022 και θα στοχεύει στο κομμάτι του ΙΤ γύρω από ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένου εταιριών λογισμικού, βιομηχανίας και startup επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι στην πρεμιέρα της έκθεσης συμμετείχαν 270 εκθέτες, ενώ την παρακολούθησαν πάνω 10.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών.


Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την έκθεση BAU 2021 ψηφιακά μπορείτε να παραγγείλετε δωρεάν την κάρτα εισόδου από την ιστοσελίδα www.bau-muenchen.com. Πληροφορίες στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και την Κύπρο, Αθήνα, τηλ.: 210 64 19 037, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 32 77 33 και στην ιστοσελίδα: www.german-fairs.gr

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα