Ημερίδα – Κατάρτιση Επαγγελματιών για Βιώσιμα Σχέδια Ανακαίνισης Κτιρίων από Σκυρόδεμα

Η κατασκευή κατοικιών γνώρισε μεγάλη άνθηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κατά τη μεταπολεμική περίοδο, ως συνέπεια των βομβαρδισμών και των καταστροφών των κτιρίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε όλη την Ευρώπη, το κύμα αυτό απαιτούσε νέες κατασκευαστικές διαδικασίες και τη μαζική χρήση του σκυροδέματος. Οι κατασκευές αυτές, ορισμένες από τις οποίες είναι σχεδόν 70 ετών, υποφέρουν από φθορά και πληρούν πρότυπα που είναι ξεπερασμένα και απαιτούν πλέον εργασίες αποκατάστασης που αφορούν όχι μόνο την ίδια τη δομή αλλά και ό,τι σχετίζεται με την άνεση χρήσης και την ενεργειακή απόδοση και απαιτούν μια σφαιρική προσέγγιση της ακίνητης περιουσίας.

Οι παθολογίες αυτών των κτιρίων, όπως για παράδειγμα η ανεπαρκής ηχομόνωση, η κακή θερμομόνωση, τα προβλήματα υγρασίας, μπορούν να δημιουργήσουν ενεργειακή φτώχεια για τους κατοίκους (με πολύ υψηλές δαπάνες που συνδέονται με την κατανάλωση ενέργειας) και σοβαρά προβλήματα υγείας. Κατά συνέπεια, η αποκατάστασή τους αποτελεί βασική πρόκληση και πρέπει να αναπτυχθεί μια ειδική προσέγγιση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν εντοπιστεί.

Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης, το έργο UP 4 GREEN CONCRETE αποσκοπεί στην παροχή χρήσιμων υλικών και εργαλείων προς επαγγελματίες του κλάδου για τη διενέργεια ανάλυσης συγκεκριμένων κτιρίων και την υποβολή προτάσεων για έργα ανακαίνισης που συνδυάζουν την ενεργειακή απόδοση και την ποιότητα ζωής.

Με τη συνεργασία οργανισμών και εταιριών από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία, και Εσθονία, το έργο UP 4 GREEN CONCRETE σκοπεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων αναγκών του κλάδου και της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Την Τετάρτη 31 Μαϊου 2023, 12:00 με 14:30, διοργανώνεται διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι, οι δράσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα του έργου UP 4 GREEN CONCRETE και θα συζητηθούν με ειδικούς ζητήματα που διακυβεύονται σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά την αποκατάσταση των κτιρίων από σκυρόδεμα, σε συνδυασμό με θέματα υγείας και εξοικονόμισης ενέργειας.

Το πάνελ των ομιλητών συναποτελούν οι κ.κ.(με σειρά παρέμβασης):

Ευάγγελος Γ. Παπαδάκης , Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών

Κατερίνα Τσικαλουδάκη, Καθηγήτρια & Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ελευθερία Τουλουπάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Υποψ. Διδάκτωρ AΠΘ Επιστημονική Συνεργάτης ΙΝΖΕΒ

Παρευρισκόμενοι στην ημερίδα θα είναι ακαδημαϊκοί, σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου.

Για τη δωρεάν εγγραφή σας, επισκεφτείτε την σελίδα της ημερίδας εδώ.  

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα