ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός 2,3 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων

Στην προκήρυξη διαγωνισμού με στόχο την προμήθεια νέων ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών CO2, αλλά και της υποδομής επαναφόρτισής τους, προχώρησε η ΕΥΔΑΠ

Ο διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, αφορά σε

-προμήθεια 16 δίκυκλων οχημάτων

-λειτουργική χρονομίσθωση 53 ηλεκτρικών οχημάτων διαφόρων κατηγοριών

-προμήθεια και εγκατάσταση υποδομής επαναφόρτισης, καθώς και λογισμικού υποστήριξής τους

Σκοπός της ΕΥΔΑΠ είναι η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου συμβατικών οχημάτων της με ηλεκτρικά, με στόχο τη μετάβαση σε συστήματα χαμηλής έκλυσης αερίων του θερμοκηπίου, στο πλαίσιο του προγράμματος net zero για τη μείωση των εκπομπών CO2,  και σε εναρμόνιση πάντα με την κείμενη  νομοθεσία.

Η αντικατάσταση εξυπηρετεί πολλαπλούς περιβαλλοντικούς στόχους, όπως είναι η μείωση ρύπανσης και ηχορύπανσης, αλλά και η σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τη βενζίνη. Εκτιμάται ότι η συνολική μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, για την πρώτη τετραετία, θα είναι 949 τόνοι εκπομπών CO2eq.

Τη σημασία χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων εξέφρασε ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Αναστάσιος Τόσιος: «Η ΕΥΔΑΠ, με περιβαλλοντική υπευθυνότητα έχει εντάξει στη λειτουργία της δράσεις μετασχηματισμού, στοχεύοντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Η Εταιρεία ενσωματώνει στον στρατηγικό της σχεδιασμό τη σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά, πρωταγωνιστώντας στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την υλοποίηση έργων κυκλικής οικονομίας. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι σε άμεση συνάρτηση με τη διαχείριση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε συμμετέχοντας ενεργά στις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. η οποία έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου μέχρι το 2050 κατά 80-95%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990».

Επιχειρηματικές ειδήσεις μ΄ένα κλικ στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα