Εργασίες αντιστήριξης του επαρχιακού δρόμου Βαυκερή – Εγκλουβή στην ορεινή Λευκάδα

Ξεκίνησε η υλοποίηση μίας ακόμα παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για την αντιστήριξη της επαρχιακής οδού Βαυκερή – Εγκλουβή.

«Πρόκειται για μια νέα ουσιαστική παρέμβαση, που αναμένεται να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα καθιζήσεων, που παρουσιάζονται στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου Βαυκερή – Εγκλουβή. Με αυτό το έργο, όπως και με άλλα που προηγήθηκαν, αλλά και αυτά που ακολουθούν, βελτιώνουμε συνεχώς την ασφάλεια στους δρόμους αρμοδιότητάς μας. Μάλιστα, σε τμήματα και περιοχές που δεν γίνονταν έργα για δεκαετίες, κάτι που αναγνωρίζεται από τις τοπικές κοινότητες. Συνεχίζουμε σταθερά να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον ορεινό όγκο και ειδικότερα στις ανάγκες των όμορφων χωριών μας.

Ως περιφερειακή Αρχή είμαστε δίπλα στην κοινωνία, σχεδιάζουμε για αυτή και υλοποιούμε έργα απαραίτητα, που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών και διαμορφώνουν συνθήκες βελτίωσης του επιπέδου ζωής» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Ήδη πραγματοποιείται η καθαίρεση και απομάκρυνση σαθρών βραχομαζών και καταπτώσεων, ενώ έχει ξεκινήσει και η κατασκευή νέου τοίχου αντιστήριξης οπλισμένου σκυροδέματος μήκους έως 30 m και ύψους έως 4,50 m, επί του οποίου θα τοποθετηθεί μεταλλική βραχοπαγίδα (φράκτης συγκράτησης βραχομάζας). Επιπλέον, θα κατασκευαστούν τάφροι απορροής των ομβρίων σε διάφορα σημεία του δρόμου, ενώ θα γίνει αποκατάσταση καθιζήσεων του οδοστρώματος, με δάπεδα σκυροδέματος οπλισμένα με πλέγμα.

Το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008 και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την εταιρεία «ΔΡΑΚΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα