ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 2020-2021

Κωνσταντίνος Σταματόγιαννης, Οικονομικός Αναλυτής – Διπλ. Οικονομολόγος – Μηχ/γος Μηχ/κός, Εξελίξεις – Συμπεράσματα πανδημίας 2020-2021 

Οικονομοτεχνικός Σύμβουλος Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.,Οικονομικός Αναλυτής – Διπλ. Οικονομολόγος–Μηχ/γος Μηχ/κός, Κωνσταντίνος Σταματόγιαννης

Διανοητική ανεπάρκεια ανάξιων ηγετών? Αξία ζωής/χρήματος?  Υποκρισία?  Πόλεμος/παγκόσμια αναδιάταξη ισχύος προ των πυλών?    Αναίμακτη μεταβίβαση κυριαρχίας σε Κίνα? 

Οι ανεπτυγμένες/πολιτισμένες σύγχρονες κοινωνίες/κράτη πρέπει να διακρίνονται για την μέριμνα  των ασθενέστερων οικονομικών / κοινωνικών τάξεων, τις οποίες απαξιωτικά ικανοποίησαν με επιδόματα, τις χρέωσαν δηλαδή for life time (Δημόσιο χρέος/ελλείμματα), υποκριτικά επιλέγοντας προστασία υπερηλίκων.

Η δυνατότητα μου να κρατήσω χωρίς συνέπειες την κοινωνική απομόνωση που επιβλήθηκε, κυρίως επειδή μπορώ επαγγελματικά να το κάνω,  με κάνει φανατικό εχθρό των μέτρων που πάρθηκαν στις Δυτικές κοινωνίες, τα οποία κατέστρεψαν τα όνειρα μίας ολόκληρης γενιάς, χωρίς δικαίωμα επιλογής. Οι ευπαθείς ομάδες μπορούσαν να απομονωθούν με άλλους τρόπους. Οι βολεμένοι θα έπρεπε να φροντίσουν για τον εαυτό τους.

Διαισθάνομαι δρομολόγηση «Εξουσίας Παγκόσμιας Νομενκλατούρας» με χρήση δευτερο-κλασάτων κυβερνήσεων/ηγετών και τρομολάγνων μέσων ενημέρωσης καθοδηγούμενης ειδησεογραφικής λοβοτομής. Στόχος ο Ολοκληρωτισμός – Παραγωγή φόβου με σκοπό τον έλεγχο της μεσοαστικής τάξης (70% πληθυσμού), που βελτίωσε τόσο τις οικονομικές της συνθήκες διαβίωσης την τελευταία 40ετία που έγινε απείθαρχη — αμφισβήτησε την εξουσία των upper 10.000, όπως συνέβη με το 10% των οικονομικά ανελθόντων του Μεσαίωνα που αμφισβήτησε την εξουσία των βασιλέων/ευγενών/ γαιοκτημόνων. Η πτώση του Σοβιετικού μπλοκ, που η ύπαρξη του υποχρέωνε τις Δυτικές κυβερνήσεις να κάνουν το μέγιστο δυνατό για την μεσαία τάξη, προς επιβεβαίωση της υπεροχής του συστήματος, εξάλειψε την ανάγκη αυτή, λόγω ανυπαρξίας αντίπαλου ιδεολογικού μοντέλου.

Σκέψεις κορονοιού –Ερωτήματα ΣΗΜΕΡΑ

1.Η ταχύτητα διασποράς του ιού είναι τρομακτική, και ταχύτερη σε κάθε μετάλλαξη (αλλά σαφώς όχι περισσότερο θανατηφόρα όπως προ μηνών λανθασμένα υπέθετα).

2.Το Death rate είναι λογικά ίδιο στις υπέργηρες χώρες της Δύσης, με παρόμοια ηλικιακή δομή και οι εμφανιζόμενες διαφορές μάλλον οφείλονται σε διαφορετικό Dark figure (μη διαγνωσθέντα κρούσματα) ανάλογα με τα διενεργηθέντα τεστ ανά χώρα, ή στην οργάνωση συστημάτων περίθαλψης.

3.Το Recovery rate Γερμανίας/Αυστρίας στους εκάστοτε διαγνωσθέντες προ 15μέρου ανέρχεται σε >97-98%. Το Recovery time ή θάνατος δεν υπερβαίνει τις 15 ημέρες, από την ημερομηνία διάγνωσης infection (υπέρβαση του 100% στα προ 15μέρου κρούσματα). Το ποσοστό θανάτων προς κρούσματα ανέρχεται σε 0,29% για τα Εμιράτα με πληθυσμό 3,9% άνω των 60 ετών και εξαιρετικό υγειονομικό σύστημα (έναντι 27-29% >60 ετών στην Δ. Ευρώπη / 28,6% Ελλάδα), που επιβεβαιώνει ότι κίνδυνος θανάτου υπάρχει εκτός εξαιρέσεων στους 60+ ετών.

4.Οι ετήσιοι θάνατοι σε Δυτική Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) από οποιαδήποτε αιτία ανέρχονται σε περίπου 1,25% του πληθυσμού (>3εκατ). Οι αριθμοί αυτοί κάνουν τους μέχρι στιγμής θανάτους από κορονοιό (220χιλ το 2020), ειδικά στις ηλικιακές ομάδες που το προσδόκιμο ζωής ανέρχεται σε <10 έτη  να μοιάζουν αμελητέοι (0,08% του πληθυσμού), αλλά χωρίς μέτρα και πλήρη διασπορά σε ετήσια βάση θα ήταν πιθανόν 5πλάσιοι. Συνεπώς 0,4% επιπλέον θάνατοι του ετήσιου 1,2% είναι μεγάλο έστω και αν το μισό πέθαινε λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

5.Η ετήσια αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ανέρχεται σε 81εκ. Οι ετήσιοι θάνατοι ανέρχονται σε 58εκ. Οι θάνατοι από κορονοιό μέχρι σήμερα (17μήνες) ανέρχονται σε 4εκατ..

6.Καίριο ερώτημα αποτελεί η διάρκεια ανοσίας μετά την ασθένεια ή/και μετά τον εμβολιασμό. Είχα σαφέστατες επιφυλάξεις για την ταχύτητα ανάπτυξης των εμβολίων και για αυτό και καθυστέρησα τον εμβολιασμό μου, μέχρι να υπάρχει σαφές στατιστικό δείγμα και φυσικά απέφυγα τα Astra και Johnson. Το ποσοστό εμβολιασμού σε Ισραήλ (όλος ο ενήλικος πληθυσμός), Usa και Αγγλία είναι επαρκές και αδιαμφισβήτητο δείγμα για την άρση οποιασδήποτε επιφύλαξης. Οι συγκεκριμένοι λαοί θεωρούν τον πολίτη τους σπουδαιότερο από ολόκληρες χώρες και η οποιαδήποτε επιφύλαξη από μέρους τους θα είχε οδηγήσει σε αγορά ολόκληρων παρτίδων εμβολίων και χάρισμα σε τριτοκοσμικές χώρες για να λειτουργήσουν σαν πειραματόζωα.

7.Ο έλεγχος διασποράς που επιτεύχθηκε στην Κίνα σε συνθήκες καραντίνας/ απομόνωσης με δικαίωμα πυροβολισμού, απαντώνται μόνον σε απόλυτα ολοκληρωτικά καθεστώτα και είναι αδύνατον ακόμη και να σκεφτούμε την εφαρμογή τους στις Δυτικές κοινωνίες. Την πιθανότητα προέλευσης εργαστηρίου δεν αποκλείω, αποτελεί απλά κοινή πρακτική των ανεπτυγμένων κοινωνιών για παραγωγή φαρμάκων/εμβολίων ή/και όπλων βιοχημικού πολέμου. Απόλυτα λάθος ή ανήθικα σκόπιμος ο χειρισμός με το κλείσιμο των οικονομιών. Η μοναδική εφαρμόσιμη λύση (φυσικά συμπέρασμα μου εκ των υστέρων) θα ήταν επιλογή της επίσημης ηλικίας συνταξιοδότησης για απόλυτη καραντίνα/ απαγόρευση εξόδου, με αυστηρότατες ποινές. Οικονομία κατά τα λοιπά απόλυτα ανοικτή χωρίς μάσκες και μέτρα — σε διάστημα 3-6 μηνών θα είχε επιτευχθεί σχεδόν πλήρης ανοσία αγέλης και θα μπορούσαν να επανεξέλθουν και οι υπερήλικες σε ένα άνοσο/ακίνδυνο περιβάλλον. Θα απαιτούσε την δημιουργία ενός βραχυπρόθεσμου συστήματος τροφοδοσίας/ υποστήριξης σε είδη πρώτης ανάγκης και επισκέψεις σε γιατρούς για τους >67. Ο χειρισμός που επιλέχθηκε κατέστρεψε τις χώρες χωρίς να επιτευχθεί αναχαίτιση του ιού. Είναι αδύνατη η συνέχιση του τρόπου ζωής και του επιπέδου ευημερίας που έχει επιτευχθεί με μάσκες και προφυλάξεις σε ένα παγκόσμιο σύστημα παραγωγής/ διανομής/επικοινωνίας. Το μοντέλο που ακολούθησε η Σουηδία αποδείχθηκε απόλυτα αποτελεσματικό και οι κριτικές απλώς σιώπησαν χωρίς συγνώμη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Υποχρεωτική επιδίωξη ανοσίας αγέλης με απομόνωση  ηλικιωμένων και απόλυτα υποχρεωτικός εμβολιασμός από την στιγμή που τα εμβόλια δοκιμάσθηκαν και οι παρενέργειες είναι σχεδόν ανύπαρκτες παρά την γελοιότητα διαφόρων περιθωριακών ομάδων-δημοσιογράφων γελοίων μέσων ενημέρωσης δημιουργίας ειδήσεων από το τίποτε και επιπλέον στην Ελλάδα την επιδίωξη αποτυχίας από τους γελοίους άπλυτους με σκοπό την επάνοδο στην εξουσία των καθαρμάτων του ηθικού πλεονεκτήματος.

ΥΓ: Παρακολουθώ με αηδία και απόλυτη απαξίωση Κυβέρνηση και ΜΜΕ, λυπάμαι αφάνταστα για όσους ‘φίλους’ μου που έχουν αποβλακωθεί πλήρως (ελπίζω πρόσκαιρα) και έχουν μετατραπεί σε άμισθα θετικά κυβερνητικά τρολάκια (κλάμα για 12χιλ. θανάτους και ουρλιάζουν για επιπλέον ΜΕΘ για 80χρονους, όταν οι ίδιοι άνθρωποι δεν ζητούν μέτρα για αντιμετώπιση του ΘΑΝΑΤΟΥ της χώρας και των δικών τους μελλοντικών γηρατειών, με την υπογεννητικότητα να καταρρίπτει κάθε ρεκόρ. Το 2019 οι θάνατοι ανήλθαν σε 125χιλ και οι γεννήσεις Ελλήνων σε 71,7χιλ και οι γεννήσεις συνολικά στην Ελλάδα σε 83,7χιλ. Φυσικά απαξιώ να ασχοληθώ με την γελοιότητα των αντιπάλων στρατοπέδων που επιδιώκουν την υγειονομική/οικονομική  καταστροφή για λόγους εξουσίας (Σύριζα-Κουφοντίνας-Πάρτυ) ή θρησκόληπτους Μουτζαχεντίν (Πάσχα– κουταλάκι κοινωνίας κλπ). Παρακαλώ όσους “βολεμένους” φίλους να μην προχωρήσουν σε υποκριτικούς ηλίθιους ανθρωπιστικούς αλαλαγμούς. Όποιος νομίζει ας βγει στον δρόμο να μοιράζει τα χρήματα και την “αγάπη” που του περισσεύει στο 75% τουλάχιστον της κοινωνίας/των επαγγελμάτων που θα πεινάσουν.

Στοιχεία –Διαγράμματα κορονοιού –Εξέλιξη καταγεγραμμένων κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως, death rate, εβδομαδιαία κρούσματα και θάνατοι παγκοσμίως

Το σύνολο των διαγνωσθέντων κρουσμάτων παγκοσμίως έφθασε την προηγούμενη εβδομάδα τα 184εκ. και τα 4εκ. θανάτους που οδηγεί σε συνολική θνησιμότητα 2,17%. Με υπόθεση dark figure περί το 2,5 προκύπτει συνεπώς υποθετική θνησιμότητα της τάξης του 1%. Η ταχύτητα της εκάστοτε διάγνωσης των επόμενων 10εκ. κρουσμάτων υποχώρησε από 12 ημέρες στα τέλη Απριλίου  σε 26 μέρες τον Ιούνιο κυρίως λόγω της προόδου των εμβολιασμών και παραμένει στα ίδια επίπεδα για το διάστημα 180->190εκ με προοπτική προσέγγισης την 20/7 και προσέγγιση των 200εκ. κρουσμάτων περί την 15/8. 

Αραβικές χώρες: Σύνολο κρουσμάτων-Διαγνώσεις εβδομάδος, διαγνωστικά τεστ, ηλικιακή πυραμίδα (Με 327% επί του πληθυσμού tested και 7,3% infected προκύπτει ποσοστό θανάτων 0,36%.

GREECE: Πληθυσμός 10.718.565,  Γεννήσεις 83.628,  Θάνατοι 130.288

Κατανομή: 0-20 19,4%, 21-40 22,9%, 41-60 29%, 60+ 28,6%.

Η ανωτέρω κατανομή υποδηλώνει βέβαια παρακμή/θάνατο της κοινωνίας. Διαγνωσθέντα κρούσματα κορονοϊού 2020: 138.000, Θάνατοι: 4838 (3,8% των συνολικών θανάτων έτους στην Ελλάδα).

Κατανομή θανάτων 2017-2020 – Διαγνώσεις/θάνατοι corona 2020 – % ανά ηλικία
Εβδομαδιαίος αριθμός τεστ 2021 και ποσοστό θετικότητας (Min στις 27/6, έκτοτε άνοδος)
Άθροισμα κρουσμάτων 7ημέρου Greece/Θεσσαλονίκη -Συνολική θνησιμότητα επί διαγνώσεων Θνησιμότητα εβδομάδας επί διαγνωσθέντων (4 τελευταίες εβδομάδες/4)
Η συνολική θνησιμότητα επί διαγνωσθέντων που έφθασε στο minimum του 1,5% τον 9/20, ανήλθε έκτοτε ραγδαία σε 4,5% τον 1/2021 πιθανόν λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας και έχει υποχωρήσει και πάλι στο 1,5% προφανώς λόγω εμβολιασμών και μικρότερης ηλικίας κρουσμάτων.

Διαγράμματα επόμενης σελίδας: Κρούσματα και Θάνατοι ανά εβδομάδα. Κατανομή μεταξύ των ηλικιακών ομάδων (0-39, 40-65, 65+) Με την πρόοδο των εμβολιασμών μεταβλήθηκε η κατανομή των διαγνώσεων μεταξύ των ηλικιών και για τους μεν 65+ έχει υποχωρήσει σε <3% από 24% με συμμετοχή της ηλικιακής κατηγορίας στο σύνολο του πληθυσμού στο 22,3%, για τους 40-65 από 46% σε 13% (Ηλ. Κατηγορία 35,4%) και για τους 0-39 ανήλθε από  31 σε 84% (Ηλ. Κατηγορία 44,9%)

Η μέση θνησιμότητα μέχρι σήμερα στην ηλικιακή κατηγορία 65+ ανήλθε σε 16,5% με τον αριθμό θανάτων να υποχωρεί κατά 94% εντός του τελευταίου 3μηνου. Η μέση θνησιμότητα της ομάδας 40-64 ανέρχεται σε 1,15% με υποχώρηση τις τελευταίες εβδομάδες σε <1%.

Και όσον αφορά το ηρωικό προσωπικό και τις εκατόμβες νεκρών που θα είχαμε με βάση την πληρωμένη τρομολαγνεία της ακροαματικότητας, απλώς ως στατιστικό αναφέρω ότι σε 12.800 νεκρούς μέχρι σήμερα, είχαμε 2.700 εξελθόντες από ΜΕΘ. Συνεπώς και με μηδέν ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια οι νεκροί θα ανέρχονταν σε 15.500 αντί των 12.800.

Κρούσματα weekly από Βορρά ως Ελλάδα και % μείωση από κορύφωση διαγνώσεων (Γερμανία–Αυστρία–Τσεχία–Ουγγαρία–Ρουμανία-Σλοβενία–Κροατία–Σερβία–Βουλγαρία–Β. Μακεδονία–Αλβανία-GR)

Η Ελλάδα είναι στην χειρότερη θέση ελέγχου της πανδημίας από το σύνολο των εμφανιζόμενων χωρών, καθότι η άρνηση πειθαρχίας των πιθηκανθρώπων του ηθικού πλεονεκτήματος με διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα, η ανάγκη των “Θρήσκων” για εορτασμό του Πάσχα και κοινωνία από κουτάλι που “δεν κολλάει” και η συνεχής “ανάγκη” για “πάρτυ” και “σωματική άσκηση” χωρίς μάσκες και η άρνηση των Αινστάιν αντιεμβολιαστών επιβράδυναν την αποκλιμάκωση. Η υποχώρηση από τις κορυφώσεις ανέρχεται σε 99+% για Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και Β. Μακεδονία, μεταξύ 98-99% για Βουλγαρία Κροατία, Σλοβενία και Αυστρία, 97,7% για Γερμανία και 85% για Ελλάδα.. Τι σημαίνει στατιστικά η διαφορά μεταξύ -99% και -85% την αφήνω στην κρίση σας.

Η απόλυτη γελοιότητα των επιχειρημάτων των Δυτικών χωρών υπέρ των αυστηρών Lockdown σε σύγκριση με Σουηδία γίνεται εμφανής στα ανωτέρω διαγράμματα. Μετά το 1ο κύμα (2η σειρά διαγραμμάτων γίνεται σαφής η υπεροχή της Σουηδίας (μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων / πολύ μικρότερος αριθμός νεκρών). Βεβαίως πρέπει να επισημανθεί η διαφορά λαών ως προς την αποδοχή ενημέρωσης και προφυλάξεων (Σοβαροί/υπεύθυνοι Σουηδοί–γελοίοι/αδιάφοροι/ξερόλες Έλληνες).

Οι τεράστιες διαφορές των ηλικιακών πυραμίδων μεταξύ των κοινωνιών που βρίσκονται σε διαδικασία παρακμής/αργού θανάτου και των λαών σε ανοδικό/υγιή κύκλο στα ανωτέρω διαγράμματα

 Στα κάτωθι διαγράμματα παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε επίπεδο κρουσμάτων, θανάτων και εισαγωγών σε εντατική. Η εικόνα είναι πανομοιότυπη σε όλες τις χώρες. Περίπου 10 ημέρες μετά την επίτευξη ποσοστού 40-50% εμβολιασμού του πληθυσμού (=70% ενηλίκων) παρατηρούμε σχεδόν εξάλειψη των θανάτων και των εισαγωγών και μετά την αναίρεση των μέτρων προφύλαξης μεγάλη άνοδο κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες (μη εμβολιασμένοι) χωρίς σοβαρές επιπτώσεις.

(Απόσπασμα από προηγούμενα reports)  Λειτουργία κοινωνιών του τελευταίου αιώνα:

Τα πάντα στην σημερινή λειτουργία του πλανήτη προσδιορίζονται από τα οικονομικά μέσα. Τα πάντα είναι χρήμα. Η λειτουργία της σημερινής κοινωνίας «Υπηρεσιών», με την διαβίωση των ανθρώπων κυρίως σε αστικά κέντρα, βασίζεται 100% στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας / πλεονασμάτων, η αναδιανομή των οποίων (ασχέτως εφαρμοζόμενου πολιτικού μοντέλου) οδηγεί στην υψηλής ποιότητας διαβίωση που έχουμε φτάσει να θεωρούμε αυτονόητη και ακλόνητη. Παρακαλώ αναλογισθείτε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η πανάκριβη πλέον τεκνοποίηση των Δυτικών κοινωνιών είναι φαινόμενο των τελευταίων 50 ετών και μόνον.

Η πραγματική αξία της ανθρώπινης ζωής στις σημερινές μη παραγωγικές Δυτικές Κοινωνίες υπηρεσιών/ αστυφιλίας είναι 0 (μηδέν), αν οι κοινωνίες χάσουν την προστιθέμενη αξία προς αναδιανομή / παύσουν να έχουν τα οικονομικά / τεχνολογικά μέσα υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής.

Τα εξαιρετικά αμειβόμενα, υψηλής εκτίμησης σήμερα επαγγέλματα του γιατρού, δικηγόρου, οικονομολόγου, μηχανικού απέκτησαν αυτήν την αξία στις σύγχρονες κοινωνίες με την αντίστροφη σειρά που τα αναφέρω παραπάνω και απειλούνται με κατάρρευση ακριβώς με την σειρά που τα αναφέρω. Το επάγγελμα του οικονομολόγου – προγραμματιστή – αξιολογητή – συμβούλου επενδύσεων έπεται του επαγγέλματος του μηχανικού που εφευρίσκει μεθόδους οργανωμένης/μαζικής παραγωγής-τεχνολογικής εξέλιξης που θα μπορούσε (ίσως) να αυξήσει την προστιθέμενη αξία. Του δικηγόρου μεγάλων υποθέσεων έπεται της λειτουργίας των μονάδων παραγωγής / δημιουργίας  προστιθέμενης αξίας (υλοποιούνται από μηχανικούς – οικονομολόγους) και που μπορούν στην συνέχεια να δημιουργήσουν αμφισβήτηση επί των δικαιωμάτων επί αυτής. Το επάγγελμα του υψηλά αμειβόμενου ιατρού έπεται της ύπαρξης υψηλής ποιότητας διατροφής και στέγης και την ύπαρξη πλεονασμάτων στις κοινωνίες μετά την εξασφάλιση των ανωτέρω αγαθών. Παρακαλώ αναλογισθείτε ότι οι γιατροί εποχής (-100 χρόνια/αντίστοιχης μόρφωσης-ποιότητας υπηρεσιών) πολλές φορές είχαν ως ανταμοιβή 2 αυγά ή μια κότα, σε κοινωνικό περιβάλλον που εκτός του γαιοκτήμονα, όλοι οι άλλοι ζούσαν στο επίπεδο της οριακής διαβίωσης. Σε αυτό το περιβάλλον η ζωή είχε πολύ μικρή αξία και η ζωή των παιδιών ακόμη μικρότερη αν αναλογισθείτε ότι γεννούσαν 10 και 12 παιδιά με προοπτική να επιβιώσουν 4-5 με μια φέτα ψωμί στην αλάνα. (Έχω προσωπική άποψη από την αδερφή της γιαγιάς μου πριν τον πόλεμο με 12 παιδιά).  Οι εξαιρετικά προβεβλημένοι αθλητές/ομάδες και καλλιτέχνες  των 10 ή 100 εκατομμυρίων τον χρόνο είναι φαινόμενο των τελευταίων 30 χρόνων, των εξαιρετικά πλεονασματικών Δυτικών Κοινωνιών, που οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 50-300 ευρώ εισιτήριο για μια αθλητική/μουσική εκδήλωση ή τις αντίστοιχες τιμές για δορυφορική/καλωδιακή TV. Προηγουμένως οι αθλητές ήταν ημιερασιτέχνες και οι καλλιτέχνες (πολύ λιγότεροι τότε) βασιζόμενοι στην γαλαντομία των ευγενών. Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών – τουρισμού που σε μαζικότητα είναι φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών.

Κατάσταση Αρχές 2020 σε Ε.Ε-Usa: Υπερχρέωση (Ιδιωτική και Δημόσια) στις δημογραφικά γερασμένες Δυτικές ανεπτυγμένες χώρες, σε αναμονή αφορμής για την επόμενη τεράστια οικονομική κρίση μετά τους χειρισμούς πιστωτικής/νομισματικής επέκτασης στην κρίση 2008/09.  Η καραντίνα των “πολιτισμένων” κυβερνήσεων του Δυτικού ανεπτυγμένου κόσμου, ήταν ότι πιο βλακώδες μπορεί να σκεφτεί μορφωμένος άνθρωπος, και εφαρμόσθηκε με βάση τον πολιτικό λαικισμό της τελευταίας δεκαετίας και την βραχυπρόθεσμη εκτίμηση της εκλογικής επιρροής. Εννοείται ότι δίκιο είχαν όσοι υποστήριξαν την επιλογή της θεωρίας ανοσίας αγέλης, έναντι της παγκόσμιας κοινωνικής / οικονομικής καταστροφής. Προφανώς οι πολιτικοί ηγέτες των ισχυρών χωρών βρέθηκαν ενώπιον 2προτάσεων των συμβούλων τους:    

    1.Επιλογή shutdown με συνεπαγόμενη τεράστια ύφεση ή

  1. Διατήρηση οικονομικής λειτουργίας υπό το κόστος μεγάλου αριθμού θανάτων.

Με βάση λανθασμένες εισηγήσεις (παραμέτρους λήψης αποφάσεων)  προσχώρησαν στην απόφαση κλεισίματος των οικονομιών, προτάσσοντας το εκλογικό τους συμφέρον ως πιθανότερα συμβαδίζων (λανθασμένα) με την μη απώλεια ζωών (ζώων κατά τους upper 10.000). Με την επιλογή τους μεταπήδησαν από προοπτική loose / small win perspective σε loose / loose certainty (βεβαιότητα) –λόγω του μικρού χρονικού ορίζοντα μνήμης της σημερινής μάζας. Καθότι δεν υπήρχε κάποιος πανίσχυρος πεφωτισμένος ηγέτης σε ΗΠΑ ή Ε.Ε. εννοώ φυσικά και όχι σε κάποια μικρή χώρα, οι κυβερνήσεις δεν είχαν τελικά άλλη επιλογή, εκτός από την λήψη μέτρων, καθότι οι θάνατοι θα προηγούνταν της οικονομικής καταστροφής, την οποία θα αδυνατούσαν να εξηγήσουν και να γίνουν πιστευτοί. Πιστεύω ότι το δίλλημα ανθρώπινες ζωές ή οικονομική καταστροφή αντιμετωπίσθηκε πολύ ερασιτεχνικά, όπως δεν αρμόζει σε ανεπτυγμένες χώρες που επιθυμούν να παραμείνουν ανεπτυγμένες. Εννοείται ότι μετά την επιλογή των ισχυρών για Lockdown οι δορυφόροι εκβιάσθηκαν να υποκύψουν / ακολουθήσουν.  Συγχαρητήρια στην Σουηδία που αντιστάθηκε οριακά.

Οι επιλογές των ανήθικων/συμφεροντολόγων/εκβιασμένων (επιλέξτε ότι επιθυμείτε) ηγετών προσομοιάζουν με επιλογή στρατηγού που δεν διατάζει τους στρατιώτες να πολεμήσουν, γιατί κάποιοι θα σκοτωθούν και πιστεύει ότι παρά ταύτα η χώρα δεν θα καταληφθεί από τον εχθρό. Γιατί θα συμβεί αυτό? Η ελπίδα ότι θα το κάνει και ο αντίπαλος στρατηγός ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης βλακείας και ομοιάζει με τα ειρηνευτικά κινήματα (χρηματοδοτούμενα από KGB) της Δύσης των 70’s που υποστήριζαν τον πυρηνικό αφοπλισμό υποστηρίζοντας ότι αν επιλεγεί θα ακολουθηθεί και από το Σοβιετικό μπλοκ. Αιθεροβάμονες όλου του κόσμου ενωθείτε.

Υποθέτω ότι το σενάριο της οικονομικής/πολιτικής νομενκλατούρας που κυβερνά τον πλανήτη μετά την λανθασμένη/εκβιασμένη επιλογή του shutdown/καραντίνας, ήταν η κατάρρευση των οικονομιών και η πληθωριστική απαξίωση του συσσωρευμένου παγκοσμίου χρέους, χωρίς να χρεωθούν την καταστροφή κυβερνήσεις ή χρηματοοικονομικοί οίκοι και χωρίς τον κίνδυνο λαικής (κομμουνιστικής/φασιστικής) μορφής εξέγερσης. Με την λανθασμένη  επιλογή που τελικώς προκρίθηκε, οι χώρες θα αντιμετωπίσουν πολυετή ύφεση σε υπερχρεωμένο περιβάλλον με αδυναμία εφαρμογής πολιτικών αναστροφής. Οι ελλειμματικές χώρες (σε επίπεδο παραγωγικού ισοζυγίου), σε περιβάλλον πληθωρισμού βασικών αγαθών και απαξίωσης/deflation των υπολοίπων (ευγενών) αγαθών, αντιμετωπίζουν πιθανότητα χρεοκοπιών και απροσδιόριστων συνεπειών για περισσότερες από 100 χώρες. Χρηματιστήρια και ακίνητα είναι πιθανόν να χάσουν μέχρι και το 90% της αξίας τους. Ο ιός φυσικά μετά από ένα διάστημα ύφεσης, όπου τα μέτρα απομόνωσης εφαρμόσθηκαν με σχετική επιτυχία θα επανέλθει με το άνοιγμα των οικονομιών / χωρών καθότι η ανάπτυξη του στις «απολίτιστες» χώρες (πέραν των 20-30 ανεπτυγμένων/ δυτικών – δηλαδή στα 6Δις πληθυσμού σε σύνολο 7,8Δις στον πλανήτη) δεν μπορεί να ανασχεθεί, αλλά ούτε και να διαπιστωθεί ο βαθμός έκθεσης, καθότι αυτές οι χώρες διαθέτουν υποτυπώδες σύστημα περίθαλψης και καταγραφής/απομόνωσης κρουσμάτων. Μόνον που στην επανεμφάνιση θα είναι αδύνατη η αντιμετώπιση του από χώρες που θα είναι παντελώς αποδυναμωμένες οικονομικά, με ανύπαρκτα δημόσια έσοδα και αδυναμία εκτέλεσης Προυπολογισμού, με υπολειτουργούντα νοσοκομεία λόγω έλλειψης πόρων και μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήδη φτωχό και σε αναταραχή.

Όποιος πιστεύει στην ύπαρξη του λεφτόδενδρου (λεφτά υπάρχουν-δεν πληρώνω-θα τα πάρουμε από τους πλούσιους, θα πάμε στο Νομισματοκοπείο και λοιπούς διανοητικούς αυνανισμούς)  δικαιούται να γελάσει με τις προβλέψεις μου. Απλώς οι μη έχοντες γνώση μακροοικονομικών (99% του πληθυσμού) δεν μπορούν να διαγνώσουν τα ανωτέρω και θα τα δουν αναγκαστικά εκ των υστέρων, παρότι έχουν φυσικά την αίσθηση ότι θα αντιμετωπίσουμε κρίση, μη διανοούμενοι όμως την έκταση της.  Οι οικονομικές συνέπειες θα επηρεάσουν σχεδόν τα πάντα με μεγάλη αύξηση ανεργίας, μείωση μισθών Δημοσίου και συντάξεων, μείωση ενοικίων, πτώση τιμής ακινήτων, μείωση μεταφορών, τιμών ενέργειας, ραγδαία υποχώρηση τουρισμού, απαξίωση ιατρικών υπηρεσιών/συστήματος υγείας, μείωση παραγωγής /  αλλά ακόμη ισχυρότερη μείωση κατανάλωσης.

Σενάριο παγκόσμιας κυριαρχίας της Κίνας.

Γιατί έκανε λάθος επιλογή ο Trump? Πιστεύω ότι η με οικονομικούς και στρατιωτικούς όρους παγκόσμια κυριαρχία της Κίνας, που προβλεπόταν πριν την σημερινή κρίση ως επερχόμενη σε περίπου 10 χρόνια από σήμερα από μεγάλο μέρος αναλυτών, συγγραφέων αλλά και ισχυρών της οικονομίας, έχει επέλθει ήδη με τους χειρισμούς που έγιναν και απλά θα πάρει 1-2 χρόνια για πλήρη συνειδητοποίηση και αποδοχή. Ελπίζω και εύχομαι αναίμακτα.  Οι σκέψεις/προγραμματισμός των οικονομικά ισχυρών παγκοσμίως με πυρήνα φυσικά τις ΗΠΑ είχαν ως χρονοδιάγραμμα μετακύλισης δραστηριοτήτων / κεφαλαίων / νομισμάτων / περιουσιών την επόμενη 10ετία και η πανδημία τους πρόλαβε σε αρχικό στάδιο υλοποίησης του σχεδίου.

Προιστορία: Οι οικονομικά/στρατιωτικά ισχυρές χώρες χρησιμοποίησαν μέχρι τον μεσαίωνα μισθοφόρους με αυξανόμενα κίβδηλη αμοιβή, πριν τους παγκοσμίους πολέμους τις αποικίες για κλοπή/αφαίρεση πρώτων υλών και πολύτιμων μετάλλων. Μετά τον 2ο ΠΠ χρησιμοποιήθηκε η μετακύλιση του κόστους παραγωγής των απλούστερων παραγωγικών διαδικασιών σε χώρες με χαμηλό κόστος εργασίας και σε περισσότερες βαθμίδες, Στην πραγματικότητα επρόκειτο σχεδόν πάντα για μικρούς ελεγχόμενους δορυφόρους και πάντοτε με παρακράτηση τεχνογνωσίας. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ιαπωνία η οποία αντιγράφοντας την Γερμανική αυτοκινη-τοβιομηχανία και Ηλεκτροτεχνία κατάφερε να πετύχει δικό της brand name και ποιότητα, το πληθυσμιακό μέγεθος της όμως (100 εκ) δεν της έδινε δυνατότητα αμφισβήτησης Usa, παρά μόνον στην τότε εδραίωση στην 2η θέση παγκόσμια.  Παράλληλα το χτύπημα της από την φούσκα του 1989 και διόγκωση Δημοσίου Χρέους (πιθανόν προκατασκευασμένη από ΗΠΑ), οδήγησε σε πολυετή – πολυτελή στασιμότητα στην συνέχεια.

Όλες οι παραπάνω παράμετροι αποδεικνύονται μη ισχύουσες στην περίπτωση της Κίνας (1,4Δις πληθυσμός-Απολυταρχικό καθεστώς). Η αρχική σκέψη δημιουργίας μίας παραγωγικής μηχανής χαμηλού κόστους/χαμηλής ποιότητας αποδείχθηκε παντελώς λανθασμένη λόγω της αμερικανικής υπεροψίας και αίσθησης παντοδυναμίας μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλοκ. Εν τω μεταξύ η Κίνα είναι ο major παγκόσμιος παραγωγός σε όλα τα επίπεδα ποιότητας σε φάρμακα – Ηλεκτρονικά κλπ με τεράστια εσωτερική αγορά που αγνοήθηκε στον αρχικό σχεδιασμό -με κατοχή πυρηνικών όπλων, με πυρηνικά .αεροπλανοφόρα αφού αγόρασε από την Ρωσία και αντέγραψε και με πρώτα επεισόδια αμφισβήτησης της κυριαρχίας Usa στην  Θάλασσα της Κίνας.

Το 2000 η Κίνα των 1,4Δις πληθυσμού εμφάνιζε ΑΕΠ στο 12%Usa των 320εκατ. και 63% της Γερμανίας των 80εκ. Το 2020 η Κίνα έφτασε στο 72% του ΑΕΠ Usa εκφρασμένο σε $ και 390% της Γερμανίας, εκφρασμένο δε σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPP) σε 116% του ΑΕΠ Usa/ 550% ΑΕΠ Germany.  Κατέχοντας πλέον αυτόνομη δική της τεχνογνωσία και παραγωγική βάση κρατάει τον πλανήτη στα χέρια της (που θα βρίσκεται σε τεράστια ύφεση και ανάγκη τροφοδοσίας) και θα απαιτεί (η Κίνα) σταδιακά και υποχρεωτικά πλέον πληρωμή σε πραγματικές αξίες και όχι νομίσματα τυπογραφείου ($, Ευρώ) εντείνοντας την αποδυνάμωση Usa και ΕΕ.

ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – 2/3ο κύμα – Οικονομική Εξέλιξη

Ο πολύ καλός κυβερνητικός χειρισμός τόσο διοικητικά, όσο και επικοινωνιακά κατά την διάρκεια του αρχικού εγκλεισμού οδήγησε σε σχεδόν μηδενισμό των κρουσμάτων τον Ιούνιο (34κρούσματα/Week), μετατράπηκε στην συνέχεια και μετά την διαπίστωση της επερχόμενης χρεοκοπίας, σε μια απίστευτη γελοιότητα επιχειρημάτων και ποινών. Στην προσπάθεια να επιβραδυνθεί η χρεοκοπία, ώστε να συμβαδίσει με τους χειρισμούς και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., αποφασίσθηκε το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς που αποτέλεσε και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία επανεμφάνισης και διόγκωσης των κρουσμάτων, με τους διάφορους κυβερνητικούς εκπροσώπους να καταφεύγουν σε ασύστολα ψεύδη και απειλές, τρομοκρατία πληθυσμού, φασιστοειδείς συμπεριφορές καταπάτηση ατομικών ελευθεριών από δήθεν ειδήμονες που γελοιοποιούνται – αυτοδιαψεύδονται. Στο διάστημα 1/7 -23/8 εισήλθαν στην Ελλάδα 2,9 εκ τουρίστες, έγιναν τεστ σε 12,3% από αυτούς και διαπιστώθηκαν 723 κρούσματα. Με απλή μέθοδο των τριών προκύπτει η είσοδος 5.884 κρουσμάτων στην Ελλάδα (αδιαμφισβήτητη αναγωγή σε τόσο μεγάλο στατιστικό δείγμα). Φυσικά οι τουρίστες δεν αποσύρθηκαν σε μοναστήρι, αλλά κάθε ένας τους είχε 5-10 επαφές σε διάφορες τοποθεσίες (μπαρ, εστιατόρια, πρωινό, πισίνα, ξαπλώστρες, αξιοθέατα). Στο διάστημα 5/7-31/8 (μετακύλιση κατά 1 εβδομάδα) η Ελλάδα εμφάνισε 6.600 κρούσματα που σημαίνει το απόλυτα λογικό 1 διαγνωσθέν κρούσμα ανά τουρίστα και πιθανόν άλλα 2 μη διαγνωσθέντα. Το απόλυτα λογικό και αναμενόμενο αυτό γεγονός η κυβέρνηση προσπάθησε να το αποσιωπήσει και να επιρρίψει τις ευθύνες στην αμέλεια του πληθυσμού, προκαλώντας φυσικά ισχυρές αντιπάθειες σε μεγάλο μέρος πολιτών, αλλά και το μίσος του ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Η 2η αυτή φάση ανοίγματος στον τουρισμό οδήγησε σε απόλυτα απείθαρχες συμπεριφορές και εφησυχασμό με αποτέλεσμα το 3ο κύμα (9-11/2020) με εκθετική εξέλιξη. Χωρίς μέτρα θα προέκυπταν διπλάσιοι θάνατοι, σε κακές συνθήκες περίθαλψης, αλλά η οικονομική ζωή θα διατηρούσε ένα επίπεδο περί το  90% έναντι του 2019. 

(Τέλος αποσπασμάτων προηγουμένων Reports)

Δείγμα σχετικής ευφυϊας και όχι αποτυχίας αποτελεί η ικανότητα επαναπροσδιορισμού συμπερασμάτων και επιφυλάξεων βάσει ορθολογικής σκέψης- Αριστοτέλειας λογικής ανάλογα με τα εκάστοτε προκύπτοντα νέα στατιστικά στοιχεία και αποδοχή ακύρωσης μέρους προηγούμενων συμπερασμάτων μας. Αποτυχία αποτελεί η εμμονή σε προη-γούμενα συμπεράσματα-αποδοχές βασισμένα σε πεπαλαιωμένα στοιχεία.   (Και όμως γυρίζει/ Γαλιλαίος–Επίπεδη γη/Κολόμβος–Αρτηριοσκληρωτική εκκλησία). Sorry λοιπόν από τους κολλημένους–εμμονικούς-έχοντες συμφέροντα αποτυχίας φίλους.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα