Ενισχύεται το Δίκτυο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Μεταμόρφωσης

Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου υποδομής για τον Δήμο Μεταμόρφωσης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Στρ. Σαραούδα.

Πρόκειται για την ευρεία παρέμβαση που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά συγκεκριμένες περιοχές της Μεταμόρφωσης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 458.800,00 € και περιλαμβάνει την κατασκευή σωληνωτών αγωγών, φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης σε τμήματα οδών του Δήμου Μεταμόρφωσης, με σκοπό τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Παρόντες κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που ακόμη ένα σημαντικό έργο υποδομής θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ευχαριστώντας τα στελέχη της Περιφέρειας για την εντατική δουλειά αλλά και τον Δήμαρχο Στρ. Σαραούδα, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Κάθε γειτονιά της Περιφέρειάς μας, κάθε Δήμος, κάθε τοπική κοινωνία, θέλουμε να είναι καλά προετοιμασμένη, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια και ανθεκτικότητα τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Στον Δήμο Μεταμόρφωσης, έχουμε καταφέρει με τον Δήμαρχο κο Σαραούδα να αναπτύξουμε αυτή την τριετία διακυβέρνησής μας, ένα κλίμα άριστης συνεργασίας το οποίο έχει διευκολύνει στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων με έργα τα οποία, πραγματικά έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν. Να ευχαριστήσω λοιπόν και τον ίδιο αλλά και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τη συνεργασία που έχουμε, έτσι ώστε να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για το πρώτο ουσιαστικό βήμα υλοποίησης ενός έργου, το οποίο θα θωρακίσει περαιτέρω αντιπλημμυρικά το Δήμο Μεταμόρφωσης. Το εκτεταμένο έργο κατασκευής δικτύων ομβρίων, το οποίο η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με ποσό που αγγίζει τις 459 χιλ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων έργων σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών και των υποδομών του Δήμου. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα εγκαινιάσαμε και ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο ήταν το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης, ενώ υπάρχουν μελέτες και για άλλα σχολεία. Παράλληλα, έχουμε υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου το οποίο θα συμβάλει στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής τη «Διαμόρφωση του κόμβου των οδών Τατοΐου και Δροσίνη κοντά στη συμβολή με την Αττική Οδό» το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 540.000 ευρώ. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας Δήμος και Περιφέρεια με επίκεντρο την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας επισήμανε:

«Ακόμη μία προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα με την Περιφέρεια Αττικής, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Δήμο Μεταμόρφωσης. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη τον κύριο Πατούλη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, ένα βασικό έργο, γίνεται πραγματικότητα. Σε πολλά σημεία της πόλης θα δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις για να μη προκαλούνται προβλήματα που είχαμε μέχρι τώρα με τις πλημμύρες. Ένα έργο, το οποίο από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε και συνεργαστήκαμε με την περιφέρεια και τον κ. Πατούλη γίνεται πραγματικότητα. Άμεσα, ως δήμος, θα επιδιώξουμε να κάνουμε και εμείς τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημοπρατηθεί το έργο και να το αποδώσουμε στους πολίτες της Μεταμόρφωσης».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη επισήμανε την μέγιστη προτεραιότητα που έχει δώσει ο Περιφερειάρχης για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Προτεραιότητα για τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είναι τα αντιπλημμυρικά έργα. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά όταν στην αρχή της θητείας μας είχε πει ότι όποιος Δήμος έχει έτοιμη μελέτη για αντιπλημμυρικά να την προχωρήσουμε και η Περιφέρεια Αττικής θα τη χρηματοδοτήσει αμέσως. Με αυτό τον τρόπο, στο βόρειο τομέα εκτελούνται μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και τώρα προστίθεται και αυτό που αφορά τη Μεταμόρφωση. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη γι’ αυτό αλλά και για κάθε έμπρακτη συμπαράσταση του».

Το αντιπλημμυρικό έργο

Τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν στην κατασκευή σωληνωτών αγωγών, φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης σε τμήματα οδών του Δήμου Μεταμόρφωσης, με συνολικό μήκος αγωγών 692 μ.

Τα υψόμετρα και το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής ελήφθησαν από τα εγκεκριμένα σχέδια του Δήμου Μεταμόρφωσης. Οι θέσεις και οι διάμετροι των κατασκευασμένων συλλεκτήρων της περιοχής ελήφθησαν από τα αρχεία των δικτύων της ΕΥΔΑΠ.

Ειδικότερα για τα τμήματα των οδών προβλέπονται:

– Αγ. Θεοδώρων-Π. Μελά: κατασκευή αγωγού με λεκάνη απορροής 1.45 ha, μήκους 150 μ. και διαμέτρων Φ500, Φ600

Πευκών – Σωκράτους: κατασκευή αγωγού με λεκάνη απορροής 3.32 ha, μήκους 231μ. και διαμέτρου Φ600

-Πλαπούτα – Τατοΐου: κατασκευή αγωγού με λεκάνη απορροής 0.7 ha, μήκους 134μ. και διαμέτρου Φ500.

Οι αγωγοί με κυκλικές διατομές προβλέπονται να είναι οπλισμένοι τσιμεντοσωλήνες αποχέτευσης κλάσεως αντοχής 120 κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1916.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα