Ενημέρωση για το έργο της οδικής σύνδεσης Ιόνιας – Φιλιππιάδας

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Aλέξανδρος Καχριμάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πέμπτη 10 Νοεμβρίου) έδωσε απαντήσεις και για το έργο της παράκαμψης Φιλιππιάδας.

«Το μόνο που είναι αληθές, είπε, η είσοδος της Φιλιππιάδας ως έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2019. Δεν μπορούσαμε όμως να δημοπρατήσουμε το έργο, – παρά που είχε ρωτήσει ο κ. Ζάψας (επικεφαλής της παράταξης Κοινό Ηπειρωτών)-  γιατί απλούστατα δεν είχε γίνει αποδεκτό το αίτημα από το Υπουργείο για αναγκαστική απαλλοτρίωση. Προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για ορισμό τιμής μονάδας και μόλις εκδόθηκε η απόφαση αμέσως προβήκαμε στη δημοπράτηση του έργου. Για κάθε ασφάλεια το μεταφέρουμε στους ΚΑΠ, γιατί μέχρι σήμερα όλα αυτά τα έργα είχαν «μηδέν» πίστωση. Ο αρχικός προϋπολογισμός των 2, 2 εκ. ευρώ ήταν ενδεικτικός και οριστικοποιήθηκε στο 1.450.000 ευρώ συν τις απαλλοτριώσεις».

Ο περιφερειάρχης απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι το Υπουργείο Υποδομών προ του 2019 είχε εξασφαλίσει 30 εκ. ευρώ για το σύνδεση Κόμβος Καμπής-Γέφυρα Καλογήρου, υπενθυμίζοντας ότι τα χρήματα αυτά τα έβαζε η Περιφέρεια (από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ). «Ενώ αρχικά το Υπουργείο είχε πει ότι το έργο μέσω Προγραμματικής Σύμβασης θα το εκτελέσει η Περιφέρεια, τρεις ημέρες προ των εκλογών ο Γενικός Διευθυντής του μας απάντησε ότι ούτε μελέτες έχουν έτοιμες, ούτε μπορεί να κάνουμε προγραμματική σύμβαση», πρόσθεσε.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα