Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Μέγαρο Ελευσίνας

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου Ελευσίνας. To έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια».

Μετά και τη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, θα οδηγήσουν στην ενεργειακή αναβάθμισή του Δημοτικού Μεγάρου Ελευσίνας, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, τη μείωση των δαπανών λειτουργίας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος CO2.

Με τις ανωτέρω παρεμβάσεις το Δημοτικό Κτήριο θα καταταχθεί στην κλάση Β+, ενώ με βάση το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που διεξήχθη σύμφωνα με τον Κ.Εν.Α.Κ. (Απόφαση ΔΕΠΕΑ/οικ.178581/30-06-2017) βρίσκεται στην κλάση Γ.

Οι εργασίες που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου αφορούν σε:

• Εφαρμογή θερμομόνωσης στο δώμα με U≤0,45 W/m2 K

• Eγκατάσταση αερόψυκτης κεντρικής αντλίας θερμότητας 345kW

• Εγκατάσταση Κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας (100% νωπός αέρας) με σύστημα ανάκτησης θερμότητας RUN AROUND COIL ψυκτικής ισχύος 173,45 kW

• Eγκατάσταση τερματικών μονάδων τύπου fan coil δαπέδου

• BMS σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου της αντλίας και των τερματικών μονάδων

• Τοποθέτηση συστήματος παραγωγής ενέργειας με χρήση Φ/Β πλαισίων, συνολική, ονομαστικής ισχύος 19,98 kWp στο δώμα του κτηρίου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Κάθε μέρα ωριμάζουμε και ένα νέο έργο. Σε μια περίοδο που οι τιμές του ρεύματος καλπάζουν, η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτηρίων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και σε αυτή τη μετάβαση στοχεύουμε. Υπογράψαμε λοιπόν, σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ελευσίνας, από την κατηγορία Γ στη Β+. Αυτό το έργο, όχι μόνο θα μας εξοικονομήσει ενέργεια και θα βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του κτηρίου αλλά θα μειώσει σημαντικά τις δαπάνες του και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα CO2».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα