Ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων – Η δημοπράτηση

Στα «πράσινα» κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσεται το Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων.  Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου  «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης σχολικού κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Καναλίων», συνολικού προϋπολογισμού  ένταξης 1.025.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα στο  συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων και αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα  σύγχρονο,   πιο λειτουργικό  και  φιλικό σχολικό κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Το βραβευμένο από την Ευρώπη πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτούμε,  αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας σε περίπου 90 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια παντού στη Θεσσαλία με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας  και  επιπλέον οδηγεί σε εξοικονόμηση σημαντικών χρηματικών πόρων» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο μετά την βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του αναμένεται να αναβαθμιστεί στην Κατηγορία Α+ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Θερμομόνωση στέγης

Θερμομόνωση κελύφους.

Αντικατάσταση κουφωμάτων.

Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης (εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας και fan coil).

Τοποθέτηση φωτιστικών LED.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα