Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Πολεοδομίας στον Δήμο Θερμαϊκού

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού ικανοποιείται  και επισήμως με τα εγκαίνια του Τμήματος Πολεοδομίας.

«Η διοίκηση Τσαμασλή, έχοντας ως κύριο στόχο την διευκόλυνση των πολιτών, έπειτα από επιμονή και στοχευμένες δράσεις, προχώρησε στην ίδρυση του ανωτέρω Τμήματος, που ανήκει στη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών και βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου επί της Λεωφόρου Θεσσαλονίκης 10, στην Περαία”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού.

Σε μία εποχή που ο χρόνος αποτελεί αγαθό κυρίας σημασίας για τον άνθρωπο και σοβαρό παράγοντα πολιτισμού, ο Δήμος Θερμαϊκού αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις παρεχόμενες Υπηρεσίες του, σεβόμενος τις ανάγκες όλων των κατοίκων, με τη δημιουργία δικής του Πολεοδομίας. Μέχρι πρότινος οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνταν από την Υπηρεσία στον όμορο Δήμο Θέρμης.

“Κερδίζουμε το στοίχημα. Προσπερνάμε τις γκρίνιες και το λαϊκισμό που κρατούν τον τόπο πίσω και σε πείσμα δημιουργίας αναδιαρθρώνουμε και εκσυγχρονίζουμε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους πολίτες του Θερμαϊκού. Και αυτό διότι σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε την αξία του ανθρώπου ως το θεμέλιο του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που πρέπει να έχει μία Διοίκηση”, επισήμανε ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, και ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη, μέσω του εκπροσώπου του, Περιφερειακού Συμβούλου Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, και του Αντιπεριφερειάρχη, Πάρι Μπίλλια, για την διαρκή και άοκνη συνεργασία όσο και τον Δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο, για την φιλοξενία της Υπηρεσίας στις εγκαταστάσεις του δικού του Δήμου.

Τα νέα, υπερσύγχρονα γραφεία Πολεοδομίας στελεχώνονται από έξι (6) εργαζόμενους: έναν (1) πολιτικό μηχανικό, δύο (2) αρχιτέκτονες μηχανικούς, έναν (1) τοπογράφο μηχανικό, έναν (1) ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν (1) διοικητικό, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό τους.

Οι κύριες αρμοδιότητες των επί μέρους Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας είναι οι εξής:

Αρμοδιότητες Γραφείου Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών

Προβαίνει σε προέγκριση των οικοδομικών αδειών όλων των κατηγοριών, εφόσον αυτό είναι επιθυμητό και σε υποχρεωτικό δειγματοληπτικό έλεγχο της νομιμότητας των υποβαλλόμενων μελετών και στοιχείων για το 30% τουλάχιστον των οικοδομικών αδειών.

Αρμοδιότητες Γραφείου Ελέγχου Κατασκευών

Ελέγχει την νομιμότητα των εργασιών και των κατασκευών σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια των οικοδομικών αδειών, προβαίνει σε επιβολή προστίμων ή άλλων προβλεπόμενων κυρώσεων κατά την κείμενη νομοθεσία, καθώς επίσης και τις οικοδομές που χαρακτηρίζονται επικίνδυνες, σε συνεργασία με την αστυνομία.

Αρμοδιότητες Γραφείου Πολεοδομικών Εφαρμογών

Παρακολουθεί την εξέλιξη των ρυθμιστικών σχεδίων και των πολεοδομικών μελετών, μελετά και εισηγείται για τις ανάγκες τροποποιήσεων/αναθεώρησης των ρυμοτομικών σχεδίων, ελέγχει την εφαρμογή ρυμοτομικών και πολεοδομικών σχεδίων, γνωμοδοτεί για τυχόν παρεκκλίσεις από τους όρους δόμησης κατασκευής ειδικών κτιρίων.

Ωράριο λειτουργίας (για το κοινό)

08:00 έως 14:00.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα