Εγκαίνια του 5ου Νηπιαγωγείου Νέων Μουδανιών – Χαλκιδικής

Το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής εγκαινίασαν χθες (12/1) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, παρουσία της Περιφερειακής Συμβούλου Μέλας Κυριακίδου.

Το σχολείο κατασκευάστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συμπληρώνει τις υποδομές εκπαίδευσης των Νέων Μουδανιών, δίνοντας λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης, σε μια περιοχή με μεγάλο μαθητικό πληθυσμό.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «δεν υπάρχει πιο θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για μια νέα χρονιά, από τη δημιουργία ενός νέου σχολείου για τα παιδιά. Και είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί, η χρονιά ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε η προηγούμενη: Μέσα στο 2022 παραδώσαμε το 3ο και το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών και σήμερα παραδίδουμε το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών.

Είναι ένα νέο, σύγχρονο κτίριο δυναμικότητας πενήντα μαθητών, που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, τις ανάγκες των παιδιών. Το 5ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών είναι ένα ισόγειο κτίριο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, πρώτον, με βάση τις βιοκλιματικές αρχές για την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και δεύτερον με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των παιδιών σε όλους τους χώρους, με προσαρμογή των διαστάσεων στην κλίμακα που εξυπηρετεί τα παιδιά.

Περιλαμβάνει δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, όλους δηλαδή, τους αναγκαίους χώρους, ώστε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους και τα παιδιά να έχουν έναν χώρο μάθησης και δημιουργίας από τους πλέον σύγχρονους, όπως ακριβώς τους αξίζει, γιατί παντού και πάντα, όλα τα παιδιά, αξίζουν την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο, αυτό της Παιδείας. Άλλωστε, αυτή είναι και η κορυφαία προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων, αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

Ήδη, ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια, που απευθύνονται σε περισσότερους από 15.000 μαθητές. Εξοπλίσαμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Χρηματοδοτούμε την κατασκευή 18 νέων σχολείων. Και μαζί με το Υπουργείο Υποδομών, θα κατασκευάσουμε μέσω ΣΔΙΤ 35 νέα σύγχρονα σχολεία. Και βέβαια – και αυτό για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία – ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους γονείς και την οικογένεια. Εξασφαλίζουμε σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, από το 2015 μέχρι σήμερα, χιλιάδες θέσεις για παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον.

Αυτή άλλωστε είναι η διαρκής προτεραιότητά μας, και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα, τρέχουμε τις διαδικασίες, αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και εδώ, στα Νέα Μουδανιά, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα».

Το 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών είναι ένα ενιαίο ισόγειο κτίριο 415 τ.μ., σε οικόπεδο εντός του οικισμού με συνολικό εμβαδόν 1.088 τ.μ., το οποίο έχει ¨πρόσωπο” σε δυο δημοτικές οδούς.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα