Εγκαίνια νέου υδρευτικού έργου και ταχιδιυλιστηρίου στον Δήμο Πλατανιά Χανίων

Η επίσημη λειτουργία-εγκαίνια, ενός νέου υδρευτικού έργου με ταχιδιυλιστήριο που φέρουν τη “σφραγίδα”της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της Κοινότητας “Βουκολιών” του Δήμου  Πλατανιά Χανίων  παρόντων του Περιφερειάρχη Κρήτης, Βουλευτών, θεσμικών εκπροσώπων υπηρεσιακών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής. Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του  ΕΣΠΑ με το ποσό των 2.340.000 €, λύνει οριστικά ανάγκες ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Βουκολιών αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ταχιδιυλιστηριο είναι το πρώτο στην Κρήτη.

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ -ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020, φέρει τον τίτλο: “αντικατάσταση παλαιάς υδρομάστευσης Λαχιανών, υδραυλικά έργα νέας υδρομάστευσης-ταχιδιυλιστήριο επεξεργασίας νερού και διασύνδεσής του με τα δίκτυα ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.” και για την σημαντικότητα του μίλησαν ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης καλωσορίζοντας όλους, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ Ευτύχης Μαυρογένης,  κ.α.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, στην αναγκαιότητα του για την ευρύτερη περιοχή και ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την έμπρακτη στήριξη του, χρηματοδότησης του έργου, όπως και όσους βοήθησαν, τα προεδρεία και στελέχη της ΔΕΥΑΒΑ, ΟΑΚ, της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, κ.α. Είναι, όπως τόνισε “το έργο που λύνει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης με πολύ καλής ποιότητας νερού σε όλα τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.”

Στ Αρναουτάκης: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ο κάθε πολίτης δικαιούται να έχει ποιοτικό νερό.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου υδρευτικού έργου και του πρώτου στην Κρήτη ταχιδιυλιστηρίου που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας 2,4 περίπου εκατ, ευρώ. Ο κ Αρναουτάκης ευχαρίστησε για την συνεργασία τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη, τον νυν και προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ, τον ΟΑΚ, προσθέτοντας, πως “αποδεικνύεται ότι μόνο με τη συνεργασία, τη  συνέργεια μπορούμε να διεκδικούμε πόρους και να υλοποιούμε έργα  προς όφελος των πολιτών.  Διότι το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό και πρέπει όλοι να συμβάλουμε ούτως ώστε ο κάθε πολίτης -κάτοικος  όπου και αν είναι να έχει  νερό το οποίο να είναι ποιοτικά εντάξει.”

Στην επίσημη λειτουργία -εγκαίνια του έργου ήταν παρόντες και μίλησαν για την σημαντικότητα του στα ΜΜΕ, οι Βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Διγαλάκης, ο Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης  Άρης Παπαδογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νίκος Καλογερής, κ.α.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα