ΕΒΕΑ: Νέα πρόεδρος η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Νέα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου αναδείχτηκε η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ΕΒΕΑ που εκλέγεται σε αυτήν τη θέση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 19 Σεπτεμβρίου, που συνήλθε για αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ από το 2006, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατελεί Α’ αντιπρόεδρος, αναλαμβάνοντας τα θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η νέα πρόεδρος στην ομιλία της προς το Διοικητικό Συμβούλιο τόνισε: «Αναλαμβάνω Πρόεδρος ενός φορέα, που, σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία του, υπηρετεί τον στόχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είναι συνεπής, αξιόπιστος και πρωτοπόρος σύμβουλος της Πολιτείας. Στέκεται αρωγός της ελληνικής επιχείρησης σε κάθε της βήμα. Το ΕΒΕΑ είναι η οικογένειά μας. Μέσα από αυτό, αποκτά ισχύ η φωνή μας. Ταυτόχρονα, συμβάλλουμε στην πρόοδο της χώρας. Με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούμε. Με τα φορολογικά έσοδα που φέρνουμε. Με την καινοτομία που προάγουμε. Με τα οφέλη να μοιράζονται σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαστε, λοιπόν, αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής προσπάθειας για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Διότι, χωρίς επιχειρήσεις, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε ανάπτυξη, ούτε κοινωνική συνοχή, ούτε μέλλον ως χώρα!».

Η κυρία Κουνενάκη Εφραιμόγλου συμπλήρωσε: «η κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου, θα είναι η έμπνευσή μας, ενώ, το πάθος και η ακάματη επιμονή τού απελθόντα Προέδρου μας, Γιάννη Μπρατάκου, να ενισχύσει το ρόλο και το κύρος του ΕΒΕΑ, θα είναι ο οδηγός μας».

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, βασικός κορμός της προσπάθειάς της ως νέα πρόεδρος του ΕΒΕΑ θα είναι η σταθερή αύξηση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει το επιμελητήριο στα μέλη του. «Θα το πετύχουμε, με την ενίσχυση της στήριξης των μελών σε όλα τα στάδια της λειτουργίας τους- ειδικά των μικρομεσαίων που έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη καθοδήγησης και ενημέρωσης. Με την αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών. Με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους- που μπορεί να καλύπτει τομείς όπως, μεταξύ άλλων, η πληροφόρηση για ξένες αγορές, η συμβουλευτική σε θέματα πιστοποίησης. Με τη εντατικοποίηση της προβολής και προώθησης των στόχων μας σε όλα τα σχετικά φόρα και τους συνομιλητές μας. Με την άσκηση αποτελεσματικής πίεσης στην Πολιτεία, ώστε να ασχοληθεί ενεργότερα με ζητήματα όπως: η γραφειοκρατία, το αδειοδοτικό περιβάλλον, η φορολογία, τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με ακόμη πιο δυναμική παρουσία, ως σύμβουλος της Πολιτείας, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της εθνικής οικονομίας».

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα