Δύσπιστοι οι Ευρωπαίοι ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

  • Δύσπιστοι οι Ευρωπαίοι ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

  • Πώς η επιμόρφωση και πιστοποίηση γνώσεων σε ζητήματα περιβάλλοντος βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση

Η πλειονότητα των πολιτών της ΕΕ πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις τους δεν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, την οποία οι Ευρωπαίοι θεωρούν τη σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτό τον αιώνα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Από τους 27.700 ανθρώπους που ερωτήθηκαν στις 27 χώρες της ΕΕ, το 58% απάντησε ότι πιστεύει πως η χώρα του θα αποτύχει να μειώσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050.

Την ίδια ώρα το 70% των ερωτηθέντων απάντησε ότι στηρίζει τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων που προϋποθέτουν αλλαγές στη συμπεριφορά των πολιτών προκειμένου να περιοριστεί η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 87%, συμφώνησε «εντελώς» ή «εν μέρει» με την πρόταση να αντικατασταθούν οι πτήσεις μικρών αποστάσεων με ταξίδια με τραίνο, ενώ το 69% τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης φόρου στα πιο ρυπογόνα προϊόντα.

Στο μεταξύ το 81% των πολιτών της ΕΕ συμφωνεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι η σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτό τον αιώνα, ενώ το 75% απάντησε ότι ανησυχεί περισσότερο για την κλιματική κρίση απ’ όσο οι κυβερνήσεις.

Οι κλιματικοί στόχοι της ΕΕ είναι μεταξύ των πιο φιλόδοξων που έχουν αναλάβει οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου καθώς έχει δεσμευθεί να πετύχει την ουδετερότητα του άνθρακα ως το 2050 και να μειώσει δραστικά από αυτή τη δεκαετία τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Από τα παραπάνω γίνεται πλέον σαφής η ανάγκη εξοικείωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα σε ζητήματα Περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό και η συμμετοχή στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) με θέμα: «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον τομέα του περιβάλλοντος» (mis 5003077), σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων που επιθυμούν να επιμορφωθούν και να πιστοποιηθούν σε αντικείμενα που κινούνται στους άξονες δύο βασικών θεματικών:

α) Τήρηση Περιβαλλοντικών Όρων σε Έργα και Δραστηριότητες και

β) Σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.osetee.gr και στο https://024.osetee.gr/ .

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα