Δύο νέα σχολεία στου Παπάγου – «Έπεσαν» οι υπογραφές για τις μελέτες

Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελετών κατασκευής του 4ου διθέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, υπέγραψε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος. Για το σχετικό σχέδιο, ύψους 238.855 ευρώ, ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έπειτα από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η διοίκηση κάνει λόγο για «δημιουργία σχολείων σε επίπεδο γειτονιάς που θα προσφέρουν στα παιδιά ένα οικείο και ευχάριστο περιβάλλον», ενώ «θα πληρούν όλες τις τρέχουσες οδηγίες περί βιοκλιματικού σχεδιασμού σχολικών κτιρίων, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα μαθητών με αναπηρία».

Αφού σημειώνει πως η ίδρυση νέων μονάδων στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2889/Β/17-7-2020, η δημοτική Αρχή υπογραμμίζει ότι από το ξεκίνημά της έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχολική κοινότητα της πόλης. Όπως τονίζεται, έργα και προμήθειες που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια και παρεμβάσεις προϋπολογισμού μεγαλύτερου από αυτό το ποσό, έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Θα συνεχίσουμε να προφέρουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες, γιατί είναι η ελπίδα και το μέλλον του κόσμου μας», κατέληξε η διοίκηση του Δήμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα