Διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τα δικαστικά μέγαρα Λαμίας – Βόλου – Καρδίτσας – Τρικάλων

Προκηρύσσεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τα δικαστικά μέγαρα σε Λαμία και Βόλο, την κατασκευή νέας πτέρυγας στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου στα Τρίκαλα. Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 48,32 εκατ. ευρώ.

Τα κτίρια, που θα κατασκευαστούν θα είναι βιοκλιματικά και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές ανάγκες, δημιουργώντας αναβαθμισμένο περιβάλλον, όπου θα συγκεντρώνεται όλη η δικαστηριακή ύλη.

Επίσης μέσω της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, το κτίριο αναβαθμίζεται λειτουργικά και ενεργειακά επεκτείνοντας ουσιαστικά τον χρόνο ζωής του. Η σύμβαση σύμπραξης καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού σημείωσε: «Με τη σημερινή ανακοίνωση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η συνέπεια λόγων και έργων, που χαρακτηρίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την τελευταία τριετία. Χωρίς ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις, αλλά με μοναδικό γνώμονα την, όσο το δυνατό, ταχύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών και την ικανοποίηση των -εύλογων και δίκαιων- αιτημάτων των πολιτών, προχωράμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Τέσσερεις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας, θα αποκτήσουν είτε καινούργια Δικαστικά Μέγαρα, είτε νέες και σύγχρονες, φιλοπεριβαλλοντικές επεκτάσεις στα ήδη υπάρχοντα. Έτσι, δεν προχωράμε σε μια απλή αναβάθμιση κτιρίων, αλλά στην αναβάθμιση πόλεων και περιοχών, δημιουργώντας υποδομές μακράς πνοής».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το σημαντικό εργαλείο των ΣΔΙΤ και σήμερα προχωράμε στην προκήρυξη ενός ακόμα σημαντικού έργου που δικαιώνει αυτή την επιλογή μας. Η Κεντρική Ελλάδα θα αποκτήσει καλοσυντηρημένα και λειτουργικά Δικαστικά Μέγαρα, τα οποία θα αποτελέσουν τοπόσημα για τις πόλεις και κυρίως θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο περιβάλλον για την λειτουργία της Δικαιοσύνης. Προχωράμε με συνέπεια και γρήγορους ρυθμούς να δώσουμε στους πολίτες τις υποδομές που τους αξίζουν».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα