Διαγωνισμός για τη Μελέτη Κατασκευής Δικτύου Ύδρευσης Οικισμών Δήμου Δελφών

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη μελέτη κατασκευής του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Μοναστηρίου και Προσηλίου, της Κοινότητας Προσηλίου του Δήμου Δελφών, η ολοκλήρωση της οποίας θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση ενός άκρως σημαντικού έργου για την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η Πράξη με τίτλο: «Μελέτες ωρίμανσης κατασκευής του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Μοναστηρίου και Προσηλίου της Κοινότητας Προσηλίου του Δήμου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 106.399,39 ευρώ, αποτελεί συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών των Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) του Δήμου Δελφών και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Το φυσικό αντικείμενο της μελέτης αφορά στην υδροδότηση των οικισμών Προσηλίου και Μοναστηρίου της Κ. Προσηλίου, από τις πηγές της «Κρύας» στην περιοχή του Αγ. Νικολάου και στην διαδρομή από Άμφισσα προς τον Οικισμό του Προσηλίου. Για την υδροδότηση των οικισμών θα απαιτηθεί η συγκέντρωση του νερού σε πηγή και η άντληση του μέσω καταθλιπτικών αγωγών προς τους οικισμούς με τις απαραίτητες υποδομές-αντλιοστάσια.

Ο δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την έναρξη του διαγωνισμού υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση της μελέτης αποτελεί συνέχεια των ενεργειών του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών, κ. Σ. Σωτηρόπουλου και των υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσουν την πρόταση και να την υποβάλλουμε πρώτοι στην Διαχειριστική Αρχή, με συνέπεια την ένταξή της προς χρηματοδότηση.

«Η βελτίωση των υποδομών ύδρευσης είναι έργα που όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε δεν έχουν περιθώριο χρονικής αναβολής. Άρα, με την πρώτη ευκαιρία χρηματοδότησης οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την πραγματοποίηση τους, όπως γίνει στην προκειμένη περίπτωση, αφού μετά την εκπόνηση των μελετών ο Δήμος θα προχωρήσει στην ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση μέσα από τις πιστώσεις του Προγράμματος ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-27»,  σημείωσε ο κ. Ταγκαλής

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα