Δήμος 3Β: Παραχώρηση έκτασης 11, 5 στρεμμάτων για πράσινο

Σε χώρους άθλησης, αναψυχής και πρασίνου θα διαμορφωθούν, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα 11,576 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην περιοχή Εξοχή.

Σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας για την κατάρτιση της συμβολαιογραφικής σύμβασης μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της εταιρείας  «VHPH PROPERTIES» για την παραχώρηση της έκτασης, αυτή  θα αξιοποιηθεί για την δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας της εταιρείας με το Δήμο ενόψει της σχεδιαζόμενης επένδυσης με τίτλο «Project Voula», προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, σε έκταση 71 στρεμμάτων, γνωστή ως κτήμα Κόνιαρη που περιήλθε στην κατοχή της μετά από αγορά τον Αύγουστο του 2020 από το Μουσείο Μπενάκη.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρξαν ενστάσεις αναφορικά με την ανοικοδόμηση τμημάτων της εν λόγω έκτασης, τελικά, κατόπιν ενεργειών της δημοτικής Αρχής η εταιρεία αποφάσισε να συνεισφέρει στην δημιουργία ελευθέρων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Ακολούθησε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η αύξηση της προς παραχώρηση έκτασης στο επίπεδο που κατατέθηκε και η τελική πρόταση.

Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά στην μεταβίβαση από την εταιρεία τριών οικοπέδων 1400τ.μ,  2676 τ.μ και 5.400 τ.μ. συνολικής έκτασης 9476 τ.μ., καθώς επίσης και την δια βίου παραχώρηση στον δήμο δύο ακόμη τεμαχίων συνολικής έκτασης 2100 τ.μ

Ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την πάγια θέση της δημοτικής Αρχής ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε είδους επενδυτική πρωτοβουλία που σέβεται το περιβάλλον, διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο ζωής των κατοίκων, συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής σε οικονομικό επίπεδο και ενισχύει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα