Δήμος Τρικκαίων: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων ύψους 857.772€

Έχοντας προνοήσει για τη ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων πολύ πριν την ενεργειακή κρίση, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει με τις υπογραφές των συμβάσεων κατασκευής των σχετικών έργων.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Παπαγεωργίου Χρ. – Αφοι Τέα και Σια Ε.Ε – ΟΕ». Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Βαλτινού Δ. Τρικκαίων» με χρηματοδότηση 857.772€ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά στη νέα ενεργειακή μορφή του σχολείου, δηλαδή στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας. Η μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων προβλέπει σειρά εργασιών και ανακατασκευών, όπως – Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος – τοιχοποιία, όπου θα τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση .

– Κατασκευή θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου εξωτερικά (κάτω από την υφιστάμενη στέγη.
– Αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες.
– Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας(led)
– Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής στις αίθουσες διδασκαλίας για φυσικό δροσισμό.
– Αντικατάσταση του λέβητα θέρμανσης με νέο υψηλής απόδοσης, και τοποθέτηση αυτοματισμών για την εξοικονόμηση ενέργειας.
– Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πλαισίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για συμψηφισμό με την καταναλισκόμενη.

Είναι το τέταρτο κατά σειρά διδακτήριο που ο Δήμος Τρικκαίων ενέταξε σε πρόγραμμα για να αναβαθμιστεί ενεργειακά, με οφέλη στο υγιεινό σχολικό περιβάλλον και οικονομικά ως προς το κόστος της ενέργειας. Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων λειτουργεί ήδη, ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες και για τα 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Τρικάλων και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και για το 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Τρικάλων, που επίσης θα αναβαθμιστεί ενεργειακά.

Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή της μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας, ο Δήμος Τρικκαίων κατασκευάζει (σύντομα η έναρξη των εργασιών) και το πρώτο παθητικό σχολείο, το νέο κτήριο του 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, καθώς και – ως επίσης παθητικό κτήριο – το Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα