Δήμος Παιανίας: Νέα έργα ανακοίνωσαν ο αν. ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας και ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης

Η πρόοδος των έργων στον Δήμο Παιανίας εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Με επίκεντρο την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου, επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός του δήμου και οι επερχόμενες εγκρίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε σε έργα πλέον των 8.000.000 ευρώ χρηματοδοτούμενα από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και Αντώνης Τρίτσης ενώ προανήγγειλε την έγκριση τριών ακόμα έργων:

  • της τηλεμετρίας (ύδρευση),
  • της ηλεκτροκίνησης (δημοτική συγκοινωνία) και
  • της αστικής ανάπλασης.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους του, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό για την προσπάθεια που καταβάλλει και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την διαρκή στήριξη του Δήμου Παιανίας ανεξαρτήτως διοίκησης. «Η πόλη είναι ευγωμονούσα. Ακόμα και ο χώρος που βρισκόμαστε είναι αποτέλεσμα της δικής σας προσφοράς» σημείωσε.

«Είμαστε στην τελική ευθεία σε έργα που ήδη χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Φιλόδημος, όπως της ύδρευσης ύψους 2.800.000 ευρώ και της αγροτικής οδοποιίας, ύψους περίπου 650.000 ευρώ. Το πρώτο βρίσκεται για συμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το δεύτερο έχει δημοπρατηθεί και σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος» εξήγησε ο κ. Μάδης.

Ο Δήμαρχος Παιανίας ανακοίνωσε και έργα οδοποιίας ύψους 3.000.000 ευρώ, αίτημα που έγινε αρχικά δεκτό από τον κ. Πέτσα. Ο αν. Υπουργός απάντησε σημειώνοντας πως είναι πρόθεσή του να ικανοποιήσει το αίτημα και αναζητούνται οι πόροι.

Σε ότι αφορά το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ο Ισίδωρος Μάδης περιέγραψε τη συνάντησή του με τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο κατά την οποία ζήτησε την χρηματοδότηση της μελέτης. «Μια συνάντηση η οποία δεν κράτησε ούτε πέντε λεπτά. Τόσο χρειάστηκε για να συμφωνήσει από τη στιγμή που επρόκειτο για σχολείο. Ο κ. Μαρτίνος είναι πάντα στο πλευρό του Δήμου Παιανίας, κάποιες φορές χωρίς να ζητηθεί καν» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παιανίας το πράσινο φως θα λάβουν και η μελέτη για την ανέγερση πνευματικών – πολιτιστικών κέντρων στα Γλυκά Νερά (Φούρεσι) και στην Παιανία στην περιοχή του Μύλου Φριτς.

Ο αν. Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την κοινωνική του προσφορά στον Δήμο Παιανίας και συνολικά την Ανατολική Αττική ενώ αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία με τον Ισίδωρο Μάδη.

«Εργα 3.500.000 ευρώ που έχουν ενταχθεί στο Φιλόφημος Ι είναι στη φάση της συμβασιοποίησης. Είναι το έργο της ύδρευσης και της αγροτικής οδοποιίας. Σε αυτά προσθέτουμε το έργο του 5ου Δημοτικού Σχολείου ύψους 4.700.000 ευρώ, μια επένδυση στις επόμενες γενεές. Άμεσα θα ενταχθούν άλλα δύο έργα, τα οποία έχουν αξιολογήσει οι υπηρεσίες μας: πρόκειται για τις δυο μελέτες για πνευματικά-πολιτιστικά κέντρα στις δύο κοινότητες του Δήμου Παιανίας, το έργο ηλεκτροκίνησης – ουσιαστικά της δημιουργίας δημοτικής συγκοινωνίας, και το έργο της τηλεμετρίας στην ύδρευση. Επιπλέον υπάρχει το έργο της αστικής ανάπλασης που έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ύψους περίπου 5.000.000 ευρώ, για το οποίο πρέπει να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες» ανακοίνωσε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στο έργο των ασφαλτοστρώσεων, εξήγησε πως «μολονότι θα μπορούσα να διαθέσω ως υπουργείο ένα ποσό ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ, το σχέδιο που υπέβαλλε ο δήμαρχος είναι συνεκτικό και γίνεται κατανοητό πως πρόκειται για μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και αλλαγής της όψης ολόκληρων περιοχών. Για αυτό με χαρά θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω όσους περισσότερους πόρους μπορώ. Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα.

«Είμαι χαρούμενος που ξεκινώ την εβδομάδα μαζί σας. Είμαι επίσης χαρούμενος που βλέπω πως μια μελέτη που χρηματοδοτήσαμε υλοποιείται. Και αφορά ένα πρότυπο σχολείο για τα παιδιά μας σε μια δύσκολη εποχή. Είμαστε τυχεροί που σας έχουμε στην Ανατολική Αττική κύριε Υπουργέ, η οποία έχει παραμεληθεί και σήμερα διαπιστώνουμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον» είπε από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Απαντώντας, ο Ισίδωρος Μάδης δεσμεύθηκε πως κάθε μελέτη που έχει χρηματοδοτηθεί θα υλοποιηθεί. Ο Δήμαρχος Παιανίας αναφέρθηκε και στην μελέτη που συντάσσεται από την Intrakat για την ανέγερση δημοτικού καταστήματος στα Γλυκά Νερά, έργο για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η στήριξη του αν. Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα. «Η ανταπόκριση που προέκυψε από τον κ. Υπουργό είναι πρωτόγνωρη και οφείλω να τον ευχαριστήσω θερμά για την στήριξη στους ΟΤΑ μετά από πολλά χαμένα χρόνια».

Τέλος, ο Ισίδωρος Μάδης αποκάλυψε πως εξασφαλίστηκε γενναία χρηματοδότηση για οδοποιία στα Γλυκά Νερά από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ώστε να γίνουν αποκαταστάσεις σε σύνολο της Δημοτικής Ενότητας.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα