Δήμος Οιχαλίας: Υποβολή πρότασης για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου-πεζόδρομου επί της 24ης Ε.Ο στο τμήμα Μελιγαλά-Μερόπη.

Υπεβλήθη τη Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, στη Διεύθυνση Μελετών & Έργων Αστικών Αναπλάσεων (ΔΜΕΑΑ/ΥΠΕΝ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  η πρόταση του Δήμου Οιχαλίας για δημιουργία ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου επί της 24ης Ε.Ο. στο τμήμα Μελιγαλά – Μερόπη, προϋπολογισμού 1.536.000,00 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα: «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του Δημοσίου χώρου» του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Το φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης, αφορά στη κατασκευή ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου στο αριστερό απαλλοτριωμένο τμήμα κατά μήκος της 24ης Ε.Ο. του τμήματος Μελιγαλά – Μερόπη και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση με τη σιδηροδρομική γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας έως το προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην τοπική κοινότητα Μερόπης.

Το συνολικό μήκος του ποδηλατοδρόμου είναι 2.276,48 μ. με συνολικό πλάτος κυκλοφορίας 2,50 μ., το οποίο θα αποτελείται από δύο λωρίδες, ανά κατεύθυνση πλάτους 1,25μ., εκάστη, όπου στη βόρεια πλευρά κατασκευάζεται πεζόδρομος με πλάτος 1,50 μ., ενώ στη νότια πλευρά του θα κατασκευαστεί τσιμεντένιο έρεισμα με πλάτος 1,50 μ.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα