Δήμος Οιχαλίας: Συνάντηση της δήμαρχου κ.Γεωργακοπούλου με τον αναπληρωτή Υπουργό εσωτερικών κ.Πέτσα.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα είχε η Δήμαρχος Οιχαλίας κα. Γεωργακοπούλου, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο Οιχαλίας.

Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, παραβρέθηκε και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού και υπεύθυνος για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κ. Λαζαρίδης Νικόλαος.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η άμεση χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000,00 ευρώ της μελέτης του Δήμου για την «Κατασκευή νέου χλοοτάπητα στα γήπεδα της τ.κ. Μελιγαλά και της τ.κ. Διαβολιτσίου του Δήμου Οιχαλίας».

Επίσης, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε

  • για την ένταξη και χρηματοδότηση της μελέτης «Κατασκευή ταρτάν στίβου και τοποθέτηση ιστών φωτισμού στο δημοτικό στάδιο Μελιγαλά» προϋπολογισμού 479.488,17 ευρώ μέσω του ΠΔΕ του 2022, καθώς και
  • για την εξέταση της χρηματοδότησης της μελέτης «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων ακαθάρτων τ.κ. Μελιγαλά» προϋπολογισμού 61.850,55 ευρώ.
Ακόμα, ο κ. Υπουργός γνωστοποίησε ότι εντός ολίγων ημερών θα εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» η μελέτη «Βελτίωση αγροτικών οδών Δήμου Οιχαλίας» προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η κα. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα:

  • της Ανακατασκευής της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ και
  • της Ανάπλασης πλατείας και ιστορικών χώρων της τ.κ. Άνω Δωρίου προϋπολογισμού 293.875,54 ευρώ, τα οποία έχουν σταματήσει, λαμβάνοντας την υπόσχεση του Υπουργού για την εξέταση του θέματος και την άμεση διευθέτησή του.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα