Δήμος Κιλκίς: Αντικεραυνική θωράκιση σε άλλες δεκατρείς σχολικές μονάδες

Προσβλέποντας στην ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και των σχολικών μονάδων, πέραν της λειτουργικότητάς τους, η δημοτική Αρχή ενίσχυσε δεκατρία ακόμη διδακτήρια με συστήματα αντικεραυνικής προστασίας.

Νέα αλεξικέραυνα τοποθετήθηκαν:

– στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς με κάλυψη αντικεραυνικής προστασίας και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

– στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με κάλυψη, επίσης, αντικεραυνικής προστασίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου και 7ου Νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται σε ενιαίο συγκρότημα

– στα Δημοτικά Σχολεία Νέου Γυναικοκάστρου και Νέου Αγιονερίου με κάλυψη και των δύο Νηπιαγωγείων τους στο ίδιο σχολικό συγκρότημα

– στο Νηπιαγωγείο Πεδινού.

Με αλεξικεραυνική προστασία θωρακίστηκαν ακόμη το κλειστό γυμναστήριο Καμπάνη και δημοτικά κτήρια της Δοϊράνης, κοντά στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.

Απαγωγοί κρουστικών υπερτάσεων για την προστασία των τηλεφωνικών γραμμών από κεραυνικό πλήγμα εγκαταστάθηκαν, τέλος, στα Νηπιαγωγεία Γαλλικού και Μανδρών καθώς και σε δημοτικό κτήριο στο Πεδινό.

Η δαπάνη για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας, ύψους 148.800ευρώ προέρχεται από δημοτικά έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τριετία ο βαθμός κάλυψης του εξοπλισμού των σχολικών συγκροτημάτων με αντικεραυνική προστασία έχει ξεπεράσει το 90% ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέων συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας στα  ελάχιστα εναπομείναντα χωρίς την ανάλογη υποδομή σχολεία.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα