Δήμος Καρδίτσας: Αίτημα για επέκταση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία»

Με τον γεν. γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας Θ. Θεοδωρόπουλος

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γεώργιο Σταμάτη.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αρχικά ο κ. Θεοδωρόπουλος μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου για το γεγονός ότι το Υπουργείο υλοποιεί στην Καρδίτσα ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής. Επίσης ενημέρωσε τον κ. Σταμάτη  για τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει ο Δήμος σχετικά με τους άστεγους, ο αριθμός των οποίων μεγαλώνει λόγω των συνθηκών (πανδημία, ενεργειακή κρίση και κυρίως Ιανού).

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε όπως ενισχυθεί το τρέχον πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία»  με επιπλέον χρηματοδότηση ή από αδιάθετα ποσά. Ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι το αίτημα θα το εξετάσει και ανάλογα με τις δυνατότητες, θα υπάρξει η σχετική αντιμετώπιση. επίσης ενημέρωσε τον Γ.Γ. για την εξέλιξη των εργασιών στον οικισμό των Ρομά στη Μαύρικα Καρδίτσας.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους Ρομά καθώς είναι σε εξέλιξη η παράταση του προγράμματος «Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά» καθώς και η διεύρυνσή του με επιπλέον προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα