Δήμος Καμένων Βούρλων: 2.8 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας

Με κοινή απόφαση των αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών ο Δήμος Καμένων Βούρλων εντάσσεται στη Δράση 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Πράξη αποτελείται από ένα κύριο υποέργο που αφορά σε δράσεις για τη βελτίωση στην ασφάλεια του οδικού δικτύου στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν:

– Στην κεντρική βορειοδυτική είσοδο του οικισμού Μώλου (μέχρι και του Σχολικού Συγκροτήματος).

– Στις δύο κεντρικές εισόδους, Δυτικά και Ανατολικά, του οικισμού Καμένων Βούρλων.

– Στην παραλιακή ζώνη του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίες συνδέονται με τις περιφερειακές οδούς της ΠΑΘΕ, απευθείας στα πυκνοδομημένα τμήματα των οικισμών, και αποτελούν τις κεντρικές/εμπορικές οδικές αρτηρίες αυτών. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε αδιαμόρφωτες νησίδες, σε τμηματικές ελλείψεις πεζοδρομίων, κρασπέδων και διαβάσεων, στην ανεπαρκή απορροή ομβρίων, σε τμηματικές ασφαλτοστρώσεις, σε σημάνσεις και στηθαία ασφαλείας, καθώς και την ενίσχυση/επέκταση ηλεκτροφωτισμού.

– Σε οικισμούς του Δήμου θα γίνουν παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία με συχνή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών (παιδικές χάρες, σχολεία, κοινωφελή κτίρια, τουριστικές ζώνες, κεντρικές διασταυρώσεις κλπ.), όπως επιστρώσεις με εγκιβωτισμένα υλικά (κυβόλιθοι), τοπικές επισκευές οδοστρώματος, επισκευές και επεκτάσεις κρασπέδων και πεζοδρομίων, ενίσχυση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, τοποθέτηση πολυκαρβονικών καθρεπτών ελέγχου κυκλοφορίας, ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού, ράμπες διέλευσης ΑμεΑ καθώς και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης.

– Στο Υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου, κυρίως στους περιφερειακούς δρόμους εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ, στα επικίνδυνα σημεία θα πραγματοποιηθούν τμηματικές ασφαλτοστρώσεις (αύξηση της παρεχόμενης πρόσφυσης – τριβής) σε περιοχές έντονων οριζοντιογραφικών (στροφές) και μηκοτομικών (έντονες κλίσεις) μεταβολών, διαπλάτυνση ερεισμάτων για ασφαλή προσωρινή στάση οχημάτων λόγω βλάβης ή έκτακτης ανάγκης, εγκατάσταση οριοδεικτών, στηθαίων ασφαλείας, ενίσχυση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, και δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη Ασπρονερίου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα