Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου: Σε τροχιάς υλοποίησης το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης

Η σημερινή ημέρα  προστέθηκε στις σημαντικές ημερομηνίες των τελευταίων ετών για τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, καθώς ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, επιβλέποντας την έναρξη των εργασιών  στην συνοικία Αλμυράκι,  παρουσία υπηρεσιακών στελεχών δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος διότι η στοχευμένη στρατηγική ,να θέσουμε σε προτεραιότητα ζητήματα κρίσιμων υποδομών ποιότητας ζωής και ανάπτυξης δεν είναι μόνο στόχευση. Γίνεται έργο! Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, το εμβληματικότερο  έργο των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη του Μεσολογγίου είναι γεγονός!

Μεθοδικά και συντονισμένα βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής  των δημοτών μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές, για τη δημόσια υγεία, για την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα έργο για το οποίο κόπιασα πραγματικά πολύ και το οποίο πάντα πίστευα πως αποτελούσε προτεραιότητα για την πόλη. Δεν γίνεται ο Δήμος μας να βρέχεται παντού από νερό, να έχει πλούσια αποθέματα υδάτων και να στερείται το νερό, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα!

Το έργο της ύδρευσης με την συνακόλουθη εξοικονόμηση υδάτινων πόρων συνιστά μια έμπρακτη πράξη φροντίδας και μέριμνας εναρμονισμένη με το πνεύμα των καιρών και την λογική της προστασίας του περιβάλλοντος, που δοκιμάζεται από την ραγδαία επιδεινωμένη κλιματική αλλαγή, μια ουσιαστική πράξη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την βιωσιμότητα της ακανθώδους υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ που η δημοτική αρχή παλεύει απ’ την αρχή της θητείας της να κρατήσει όρθια παρά τα δυσβάσταχτα χρέη».

Ωφέλη

Παράλληλα το έργο αναμένεται να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα υδροδότησης στο Μεσολόγγι αλλά και να ενισχύσει τις προσπάθειες για την διάσωση της ΔΕΥΑΜ, διότι μεταξύ άλλων θα αντιμετωπιστούν διαρροές και παράνομες συνδέσεις μειώνοντας έτσι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης.

Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης 81.610 μέτρων καθώς και κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου ρύθμισης της πίεσης του δικτύου με DATA LOGER.

άμεσα κάθε νοικοκυριό, θα μειώσει το κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας προς όφελος της τσέπης των καταναλωτών και συνάμα  αποτελεί μια αναγκαία, σοβαρή υποδομή ικανή να εξυπηρετήσει τον τόπο μας για πολλές δεκαετίας, αφήνοντας έτσι μια αναμφισβήτητα σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές και στην πορεία εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης  του τόπου» κατέληξε ο Κώστας Λύρος και ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, τη διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΜ καθώς και όλους όσους συνέδραμαν για να ξεκινήσει το έργο.

Στις εργασίες του μεγάλου αυτού έργου, προϋπολογισμού 6,7 εκ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, προβλέπεται η ολική αντικατάσταση και περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων του συστήματος υδροδότησης του Μεσολογγίου, με την απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων που αποδεδειγμένα συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για την επαρκή ποσότητα του νερού που χρειάζεται η πόλη προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα