Δήμος Ιωαννιτών: Ανάδοχος για την ανάπλαση στο πάρκο Πυρσινέλλα

Τον ανάδοχο ενός εμβληματικού έργου, της ανάπλασης στο Πάρκο Πυρσινέλλα, ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά την πρόσφατη της συνεδρίαση. Ανάδοχος του έργου είναι η «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ» με ποσοστό έκπτωσης 14,8%. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8.040.000 ευρώ.

«Η δημοτική μας Αρχή ξεκίνησε από το μηδέν την υλοποίηση μιας καθοριστικής σημασίας για την περιοχή, παρέμβασης. Εκπονήσαμε τη διαχειριστική μελέτη για το Πάρκο και στη συνέχεια σχεδιάσαμε ένα έργο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας πόλης που μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σήμερα έχουμε ανάδοχο και σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η ανάπλαση. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους τους συνεργάτες μας που μέσα σε σύντομο χρόνο ολοκληρώσαμε μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία» ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Τα έργα της ανάπλασης

Με το έργο της ανάπλασης στο Πάρκο Πυρσινέλλα θα καταστεί εφικτή η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής όπου οι παρεμβάσεις θα συμβάλουν στη βελτίωση της κινητικότητας των πεζών χωρίς διακρίσεις.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων του πάρκου, ο επανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών, η δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και γηπέδου με χλοοτάπητα όπως και υπαίθριου γυμναστηρίου, η κατασκευή πάρκου ζώων συντροφιάς, η δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης και παιδική χαρά.

Το κεντρικό κτίριο θα αξιοποιηθεί ως εστιατόριο – καφέ χωρίς πρόσθετες κατασκευές. Η μελέτη του έργου ενσωματώνει βιοκλιματικές τεχνικές σχεδιασμού και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, δημιουργώντας μιας «πράσινη υποδομή». Το έργο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα